Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksi vesijohtovuoto on jo korjattu ja vesikatkosta ei tulekaan – Jos hanasta tuleva vesi on sameaa, vettä tulee juoksuttaa

Yksi vesijohtovuoto Beckerintiellä on korjattu noin kello 17.00, kertoo Kangasniemen kunnan vesihuoltolaitos tiedotteessaan. Laitos sai korjattua vuodon paineellisena, joten vesikatkoa ei tarvinnutkaan tehdä. Myöskään tilapäisiä vedenjakelupisteitä ei siis järjestetä. Vesihuoltolaitos kuitenkin seuraa tilannetta vielä yön yli, ja jos sen tarvitsee vielä tehdä vesijohtoverkostoon korjauksia, se tiedottaa niistä erikseen.

Vesijohtoverkoston virtaussuunnissa on kuitenkin voinut olla laitoksen mukaan muutoksia ja tämä voi aiheuttaa vesijohtoihin kertyneiden sakkautumien liikkeelle lähtemisen. Sakat eivät ole terveydelle vaarallisia, mutta rauta ja mangaani voivat muun muassa värjätä pyykkiä. Mikäli vesijohtovesi on sameaa, johtuu tämä liikkeelle lähteneistä sakoista. Tällöin tulee vettä juoksuttaa kunnes hanasta tulee jälleen kirkasta vettä.