Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuorot konsertoivat yhdessä ukrainalaisten pakolaisten hyväksi – Kirkossa pidettävässä konsertissa esiintyvät Syvä huokaus -yhtye, Niemettäret, Kangasniemen Viihdekuoro, Vive-gospelryhmä ja Kangasniemen kirkkokuoro

Euroopassa on sota ja ihmiset ovat joutuneet pakenemaan kodeistaan. Keväällä Kangasniemellekin alkoi hiljalleen saapua pakolaisia Ukrainasta. Kangasniemeläisten suurta auttamishalua ovat kuvanneet muun muassa vaate- ja kodintarvikekeräykset, asuinhuoneistojen korjaustalkoot, nauhojen myynti ja rahakeräys.

Avun tarve ei ole päättynyt, vaan varoja tarvitaan edelleen konfliktista kärsivien auttamiseen. Kesällä muutaman kangasniemeläisen kuoroharrastajan mielessä virisi ajatus hyväntekeväisyyskonsertin toteuttamisesta. Kangasniemen seurakunnasta näytettiin asialle vihreää valoa, ja tehdyt kyselyt kangasniemeläisille kuoroille tuottivat heti tulosta – monet halusivat mukaan.

Konsertin toteutuksessa on saatu hyödyntää Joutsan kirkossa keväällä toteutetun vastaavan konsertin ideoita – lopputuloksena on kuitenkin sisällöltään osin erilainen konsertti. Esiintymässä ovat Syvä huokaus -yhtye, Naiskuoro Niemettäret, Kangasniemen Viihdekuoro, Vive-gospelryhmä ja Kangasniemen kirkkokuoro.

Hyväntekeväisyyskonsertti toteutetaan Kangasniemen kirkossa isänpäivänä 13. marraskuuta. Pakolaisten isät ja miehet ovat suurimmaksi osaksi sodassa, mutta voimme näin muistaa heitä ja samalla kokoontua yhteisen asian äärelle - sota koskettaa entistä enemmän meitä kaikkia. Konserttiin kutsutaan erityisesti kangasniemeläiset pakolaiset. Konsertissa on mahdollista osallistua hyväntekeväisyyskeräykseen. Myös kangasniemeläiset yritykset haastetaan mukaan konserttiin ja tukemaan keräystä.

Konsertin aluksi Natalia Ikonen soittaa uruilla Ukrainan kansallishymnin Ukraina ei ole kuollut. Syvä huokaus -yhtye esittää kuulemme muun muassa Pekka Simojoen laulun He eivät koskaan sydäntämme. Ukrainalaiset lapset laulavat kehtolaulua sen osana.

Naiskuoro Niemettäret tulkitsee muun muassa ukrainalaisen laulun Ilta jo himmenee, sekä Jukka Siikavireen rauhanlaulun Nouse lentoon kyyhky.

Miestrio esittää kappaleen Laulu Dnjeprille. Vuodelta 1941 oleva laulu kertoo Dnjeprjoen kovista taisteluista ja urheista sotilaista. Taistelujen välissä sotilaat ikävöivät omaa rakastaan niin kuin laulussa Meripojan preivi. Negrospirituaalissa Kumbaya pyydetään Jumalan läsnäoloa.

Viihdekuoron naiset esittävät Eric Claptonin laulun Tears in Heaven sekä Abba-yhtyeen laulun I have a dream.

Vive-gospelryhmän mukana yleisö pääsee laulamaan muun muassa Vie vuorille tää viesti- negrospirituaalia.

Kirkkokuoro esittää muun muassa tutun virren Päivä vain ja hetki kerrallansa. Konsertin lopulla kuorot laulavat yhdessä kappaletta Uuden edessä. Yhteislauluna lauletaan virsi 600, jossa lauletaan: "Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan".

Rukoilemme rauhaa - yhdessä olemme enemmän! Hyväntekeväisyyskonsertti sunnuntaina 13.11. klo 15 Kangasniemen kirkossa. Konsertti taltioidaan ja sen voi katsoa Kangasniemen seurakunnan Facebook- ja You tube -kanavilta. Apua paikallisille pakolaisille voi lahjoittaa:

TILI: FI25 5105 0620 1397 85

SAAJA: Ukraina-apu, Viite: RA/2022/1269

Keräyslupa on voimassa 21.9. – 20.12.2022