Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatilanne heikkenee Essoten alueella – Neljänsiä rokotuksia on haettu ahkerasti

Essoten alueella koronatartuntojen määrä jatkaa kasvuaan. Sairaalahoitoa tarvitsevia koronapotilaita oli maanantaina 17. Osalla potilaista on vakaviakin oireita, mutta tehohoitoa tarvitsevia ei ole.

Essoten testeissä tapausmäärät ovat myös kasvussa. Viime viikon aikana todettiin 477 koronatartuntaa, mikä on 37 enemmän kuin aiemmalla viikolla.

– Korona on edelleen kiusanamme, se on fakta. Jos tauti leviää näin lomakauden ollessa vielä käynnissä, voi syksystä tulla hyvin haastava hoitoa tarvitsevien osalta, Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo tiedotteessa.

Gärdström muistuttaa, että kotitestejä kannattaa edelleen tehdä vähäisistäkin oireista. Positiivinen kotitestitulos tarkoittaa kodin ulkopuolisten kontaktien karsimista. Mikäli kuuluu testaussuosituksen piiriin, kannattaa Essoten testiinkin hakeutua herkästi.

Selkeästi yli puolet Essoten testeistä osoittautuu tällä hetkellä positiivisiksi.

– Ei ole ylireagointia, jos käyttää kasvomaskia omaehtoisesti julkisissa sisätiloissa, vaikka virallista suositusta ei alueellamme olekaan voimassa, Gärdström jatkaa.

Essoten alueen testaussuosituksen mukaan Essoten koronatestiin tulee hakeutua, jos kokee koronavirustautiin viittaavia oireita ja työskentelee sosiaali- ja terveyshuollon asiakas- ja potilastyössä tai ympärivuorokautisessa hoiva- tai vammaispalveluissa missä tahansa tehtävässä. Testiin tulee hakeutua myös raskaana olevien ja vakavan koronavirustaudin riskiryhmään kuuluvien.

Essoten rokotuspisteillä on käyty ahkerasti hakemassa neljättä rokoteannosta, joka tarjoaa hyvää suojaa taudin vakavaa muotoa vastaan. Neljättä annosta jaetaan nyt ajanvarauksella kaikille yli 60-vuotiaille sekä yli 18-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville.