Kesäjuttu | Puulan muikku on paras muikku

Karun ja kirkasvetisen järven syvänteissä muikut kasvavat tiivislihaisiksi ja pehmeäruotoisiksi.

Etelä-Savon maakuntakala muikku on melkoinen epeli. Se viihtyy hyvin Puulan, Etelä-Savon maakuntajärven vesissä. Se on uinut suolattuna ja paistettuna, savustettuna, friteerattuna ja kalakukoissa kansalaisten ruokapöytiin. Reissupannun vitriinissä se on löytänyt tiensä muikkuleipään juuston ja pekonin kera. Uudistetussa Kärräinniemen Kievarissa savumuikku on hypännyt hampurilaisen väliin ja pitsaan kananmunan, juuston, tomaatin ja spesiaalikastikkeen kanssa.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Kangasniemen Kunnallislehden sisällöt.

Tilaa 1 kk 1 €

Digitilauksen sisältö

  • Kangasniemenlehti.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi