Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maskisuositus jatkuu Essoten alueella – Koronanyrkki tarkastelee maskisuositusta ensi viikolla

Kasvomaskin käyttösuositus jatkuu toistaiseksi Essoten alueella yli 12-vuotiaille kaikissa kodin ulkopuolisissa sisätiloissa. Koronanyrkki asetti suosituksen viime vuoden marraskuussa omikron-virusvariantin aiheuttaman epidemia-aallon alkaessa.

– Koronanyrkin on tarkoitus ensi viikon kokouksessa tarkastella Essoten alueen kasvomaskisuosituksen sisältöä ja voimassaoloa. Iso osa alueista päätyi jatkamaan maskisuositusta ja myös meidän alueella ollaan edelleen korkeissa luvuissa. Toivottavasti ensi viikolla nähtäisiin yhtä selvästi tilanteen helpottumista, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo tiedotteessa.

THL poisti viime torstaina yleisen maskisuosituksen, mutta suosittelee kasvomaskin käyttöä edelleen koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin hakeutuville, hengitystieinfektion oireita kokeville ja niille, jotka tietävät altistuneensa koronavirukselle.

Essoten osastohoidossa oli tiistaina 12 koronavirustautia sairastavaa. Tehohoidossa ei ole tällä hetkellä koronapotilaita. Koronatesteissä oli pääsiäisen aikana erittäin hiljaista. Yhteensä viime viikolla todettiin koko Essoten alueella 868 varmistettua koronavirustartuntaa.

– Epidemia on hieman helpottanut kaupunkialueilla, mutta osassa Essoten alueen kuntia eletään puolestaan nyt epidemian huippua, Seppälä kertoo.

THL:n tartuntatautirekisteriin kirjautui Kangasniemelle viime viikolla 31 uutta testein varmennettua koronatartuntaa. Niitä on nyt epidemian alusta asti 553.

Terveydenhuollon kuormitus on Essoten alueella levinnyt Mikkelin yksiköistä myös muiden kuntien yksiköihin ja henkilöstön poissaolot vaikuttavat merkittävästi palveluihin osassa kuntia.