Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Varmennettujen koronatartuntojen määrä edelleen korkealla – Tartuntaketjuja palvelutaloissa

Essoten alueella todettiin viime viikolla 1706 koronavirustartuntaa, tiedottaa Essote.

THL:n tartuntatautirekisteriin kirjautui viime viikolla Kangasniemeltä 67 uutta koronatartuntaa ja tämän viikon maanantailta 7. Paikkakunnalla on todettu epidemian alusta asti nyt 510 koronatartuntaa.

Essote rajasi testaussuositusta viime viikolla sosiaali- ja terveyshuollon sekä hoiva- ja vammaispalveluiden työntekijöihin, sekä raskaana oleviin ja riskiryhmiin kuuluviin.

– Korkealla tasolla edelleen ollaan, sillä varmennetut tartuntamäärät eivät juuri pudonneet, vaikka testaamista rajattiinkin viime viikon puolivälissä. Tautia on siis varmasti paljon liikkeellä, Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo tiedotteessa.

Sairaalahoidossa on 18 koronaa sairastavaa, joista yksi teho-osastolla. Palvelutaloissa on myös esiintynyt tartuntaketjuja. Essote suosittelee välttämään tarpeettomia vierailuja niin terveydenhuollon yksiköissä kuin palvelutaloissakin.

Essote jakaa koronarokotteen neljättä annosta tällä hetkellä vakavaa immuunipuutosta sairastavien lisäksi kaikille 80 vuotta täyttäneille ja iäkkäiden hoivakodeissa asuville.

– Kiinnostus iäkkäillä ihmisillä neljättä rokotetta kohtaan on ollut kiitettävää, Gärdström kertoo.

Myös uusinta Novavaxin rokotevalmistetta on jaettu. Sitä on saatavilla vain Mikkelin keskussairaalan rokotuspisteellä ajanvarauksella maanantaisin ja tiistaisin 18 vuotta täyttäneille.

– Aluksi Novavaxia hakivat enimmäkseen ensimmäistä rokoteannosta hakevat. Nyt on ollut myös rokotesarjan täydentäjiä, jotka ovat saaneet aiemmista annoksista allergisia reaktioita, Gärdström taustoittaa.