Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatartuntojen määrät taas ennätyslukemissa Essoten alueella – Sairaalahoidossa on 35 sairastunutta

Essoten alueella todettiin viime viikon aikana yhteensä 1802 koronavirustartuntaa. Määrä on koko pandemia-ajan suurin ja täsmälleen sama kuin neljä viikkoa sitten, tiedottaa Essote. Kangasniemelle kirjautui THL:n tilastoihin viime viikolta 70 uutta koronatartuntaa. Tänään maanantaina niitä on kirjautunut 23 lisää. Epidemian alusta asti koronatartuntojen kokonaismäärä on nyt paikkakunnalla 459.

– Pyrimme tavoittamaan kaikki tartunnan saaneet edelleen puhelinsoitolla, mutta soitoissa on nyt viivettä useampi päivä suurten tartuntamäärien ja ylityö- ja vuoronvaihtokieltojen vuoksi. Positiivisesta testituloksesta tulee ensin tekstiviesti ja eristäytyminen tulee aloittaa sen vastaanottamisesta, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä muistuttaa tiedotteessa.

Myös sairaanhoidon kuormitus on lisääntynyt koronan vuoksi. Hoidossa on nyt yhteensä 35 koronaan sairastunutta, joista kolme on tehohoidossa.

– Noin 60 prosenttia heistä on hoidossa koronan takia, ja lopuilla pääasiallinen syy on jokin muu. Osastomme ja päivystys ovat todella kuormittuneita, sillä meidän henkilöstöämme on myös paljon poissa tartuntatautien vuoksi, Seppälä kertoo.

Hän on myös laskenut, että Mikkelin keskussairaalan sisäänottomäärät ovat liki kolminkertaistuneet kolmen viikon aikana, mikä kertoo muun muassa koronaoireiden voimistumisesta.

Essoten alueen koronakoordinaatioryhmä eli niin sanottu koronanyrkki kokoontuu arvioimaan tilannetta huomenna tiistaina 29. maaliskuuta.