Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essotessa on saatavilla uusi koronarokote – Uutta rokotetta annetaan vain Mikkelin keskussairaalan rokotepisteellä hävikin välttämiseksi

Essote aloittaa maanantaina 7. maaliskuuta rokottamaan uudella Nuvaxovid-koronarokotteella Mikkelin keskussairaalan rokotuspisteellä. Novavax-lääkeyhtiön kehittämää uutta Nuvaxovid-koronarokotetta voidaan antaa 18 vuotta täyttäneille. – Perinteisemmällä menetelmällä valmistettu Nuvaxovid on hyvä vaihtoehto heille, jotka eivät ole halunneet ottaa mRNA-rokotetta tai ensimmäisestä mRNA rokotteesta on tullut allerginen reaktio ja rokotussarja on jäänyt vaillinaiseksi, kertoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström tiedotteessa.

Nuvaxovid-rokotetta suositellaan henkilölle, jolle ei voida antaa mRNA- tai adenovirusvektorirokotetta.

Hävikin välttämiseksi Essote antaa Nuvaxovid-koronarokotetta vain Mikkelin keskussairaalan rokotuspisteellä joka viikko maanantaisin ja tiistaisin ajanvarauksella. Nuvaxovid-rokotussarjaan kuuluu kaksi rokotetta. Rokotusväli on 6-12 viikkoa. Aika tulee varata ensimmäiseen rokotukseen, sillä toisen annoksen rokotusajan saa rokottajalta.

– Sairastettu koronavirustauti ei estä rokotuksen ottamista. Nuvaxovid-rokote sopii lähes kaikille aikuisille. Rokotteesta ei myöskään ole haittaa, vaikka sinulla olisi oireeton koronavirusinfektio tai itämisvaiheessa oleva koronavirustauti silloin, kun rokote annetaan, sanoo Gärdström.

Essote rokottaa edelleen koronaa vastaan myös Pfizer/BionTechin ja Modernan rokotteilla. Kangasniemen hyvinvointikeskuksessa ajanvaraukseton walk-in koronarokotus järjestetään 3. maaliskuuta alkaen torstaisin kello 12-15.

Kangasniemellä kolme koronarokoteannosta on saanut nyt 74,4 prosenttia kaikista yli 18-vuotiaista.

Koronatartuntojen runsaasta määrästä johtuen eristyspäätösten laatimisessa on Essotessa viivettä. Essote pyytää asiakkailta kärsivällisyyttä.