Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronanyrkki jatkaa suosituksia hiihtolomakauden yli – Kasvomaskeja suositellaan edelleen käytettävän kaikissa kodin ulkopuolisissa tiloissa

Etelä-Savon alueellinen koronakoordinaatioryhmä eli niin sanottu koronanyrkki kokoontui eilen tiistaina arvioimaan alueen koronaepidemian tilannetta. Essoten koronatestaus on jatkunut entisin suosituksin ja se antaa luotettavaa tietoa alueen tautitilanteesta, joka on edelleen kasvava ilman näkyä laskusuunnasta. Sen sijaan alueiden välisiä eroja ei pystytä enää erilaisten testauskäytäntöjen vuoksi vertailemaan.

Tämän viikon kahden ensimmäisen päivän aikana on todettu Essoten alueella 705 koronatartuntaa, päiväkohtainen keskiarvo on yli 350. Koko viime viikon keskiarvo päivää kohti oli 252.

– Se mikä tässä on helpottavaa, että osastopaine laskee, vaikka tartuntamäärät kasvavat. Rokotteiden teho vakavaa tautimuotoa vastaan on meillä osastoilla ihan selkeästi näkyvissä, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo tiedotteessa.

Koska alueen rokotekattavuus on korkealla, aluehallintoviraston asettamille ja lainsäädäntöön perustuville järeimmille koronarajoituksille ei ole perusteita. Rajoituksista voimassa ovat enää asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallisen käytön rajoitukset 6. maaliskuuta asti. Tähän Essote esittää vielä jatkoa aluehallintovirastolle.

Myös alueelliset suositukset jatkuvat. Kaksi viikkoa sitten asetetut suositukset päätettiin jatkaa 13. maaliskuuta asti voimassa oleviksi ja niitä arvioidaan seuraavan kerran 8. maaliskuuta.

– Nämä koskivat kokoontumissuositusta enintään 5 henkilölle koko alueellamme, laajaa etätyösuositusta Mikkelin, Juvan, Mäntyharjun ja Pieksämäen seuduilla, sekä terveydenhuollon ryhmätoimintojen tauolla pitoa. Näitä päätettiin jatkaa talvilomakauden yli 13. maaliskuuta asti, Seppälä tähdentää.

Koronanyrkin mukaan suosituksia on edelleen järkevää noudattaa epidemian hallinnassa pysymiseksi ja lomakauden tuoman liikkuvuuden vuoksi. Essoten suositus kasvomaskin käytöstä kaikissa kodin ulkopuolisissa sisätiloissa jatkuu.

Kangasniemen kunta on päivittänyt tänään keskiviikkona 23. helmikuuta omia koronasuosituksiaan ja rajoituksiaan. Kunnan edellyttää, että kaikissa kunnan tiloissa käytetään kasvomaskeja ja huomioidaan turvavälit on. Myös käsihygieniaan tulee kiinnittää erityistä huomiota. Kunnantalon asiointipiste on avoinna 13. maaliskuuta asti maanantaista perjantaihin kello 9.–11.30. Kunnantalolla kävijöiden edellytetään käyttävän maskeja ja huomioimaan turvavälit. Kunnan henkilöstölle on voimassa edelleen etätyösuositus, joten asiakkaita pyydetään varaamaan aika tapaamisiin puhelimitse.

Kunnan sisä- ja ulkoliikuntapaikoilla ei ole henkilömäärärajoituksia, mutta kunta muistuttaa turvaväleistä liikuntapaikoilla. Myöskään kirjastossa ja nuorisotilassa ei ole enää rajoituksia henkilömäärään, mutta niissä turvavälit, kasvomaskit ja hyvä hygienia ovat edelleen tarpeen.

Kunta järjestää edelleen toimielimien kokoukset etäkokouksina. Kunnantalolla ei saa järjestää kokouksia, joiden osallistujamäärä on yli viisi henkilöä.

Kunnan suositukset ja rajoitukset ovat voimassa 13. maaliskuuta saakka.