Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatartuntojen määrä ja sairaalahoidon tarve edelleen kasvussa Essoten alueella – myös Kangasniemellä potilaita osastohoidossa

Koronatartuntojen määrä ja sairaalahoidon tarve kasvavat Essoten alueella entistä jyrkemmin. Koko alueella todettiin viime viikolla 1378 tartuntaa, joka on yli 300 tartuntaa enemmän kuin sitä edeltäneellä viikolla, kerrotaan Essoten tiedotteessa. Kangasniemellä testein varmennettuja tartuntoja todettiin viime viikolla THL:n mukaan 11 ja tällä viikolla yksi.

Osastohoidossa olevien määrä on Essoten alueella kasvanut 40:ään, joista yksi on tehohoidossa.

– Valtaosa potilaista on hoidossa Mikkelin kohorttiosastoilla. Myös Juvalla, Kangasniemellä ja Pieksämäellä on yhteensä yli kymmenen potilasta osastohoidossa. Noin puolet on hoidossa pääasiallisesti muun syyn kuin koronan vuoksi, osalla toki korona on myötävaikuttanut esimerkiksi pitkäaikaissairauden pahenemiseen, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo tiedotteessa.

Essoten tartuntatautitiimi pyrkii edelleen kontaktoimaan positiivisen koronatestituloksen saaneet puhelimitse vuorokaudessa, mutta kaikissa tapauksissa tähän ei olla enää ylletty, kun pahimpina päivinä tartuntoja on kirjattu lähes 300.

Neljän viime viikon aikana Essoten alueella on sairastunut koronaan varmistetusti yli 4000 henkilöä.

– Fokuksemme on sote-työntekijöissä ja riskiryhmäläisissä. Vointisoittoja kotona sairastaville pystymme tekemään enää vain korkeimmassa riskissä oleville, Seppälä kertoo.

Essoten terveydenhuoltoa kuormittavat mittavat henkilöstön poissaolot eri osastoilla.

– Koska pientäkään laskua tartuntamäärissä ja hoidon tarpeessa ei ole näkyvissä, ei voida vielä sanoa, että epidemiahuippu olisi ohitettu. Edelleen on hyvin tärkeää vähentää kaikkien henkilökontaktien määrää ja käyttää kasvomaskia sisätiloissa, Seppälä muistuttaa.

Positiivisen testituloksen saanut asetetaan tartuntatautilain mukaiseen eristykseen. Samaan talouteen kuuluville suositetaan vähintään viiden vuorokauden omaehtoista karanteenia.