Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kangasniemellä tällä viikolla 11 uutta koronatartuntaa – ravintolarajoitukset kevenevät maanantaista lähtien

Kangasniemeltä on tällä viikolla kirjautunut 11 uutta testein varmennettua koronatartuntaa THL:n tilastoihin. Se on neljä tartuntaa enemmän kuin edellisviikolla, mutta kaksi vähemmän kuin tammikuun viimeisellä viikolla, jolloin tartuntoja löytyi 13.

Kangasniemellä on nyt todettu 119 testein varmennettua koronatartuntaa koko epidemian alusta asti. Näistä tartunnoista 70 on todettu vuosien 2020 ja 2021 aikana ja 49 kuluvan vuoden aikana.

Kangasniemellä on kolme koronarokotusannosta on saanut nyt yli 63 prosenttia kaikista asukkaista. Kaikista alle 17-vuotiaista on rokotettu nyt kertaalleen 47 prosenttia ja kahdesti reilut 33 prosenttia.

Valtionneuvosto keventää ravintolarajoituksia ensi maanantaista 14. helmikuuta lähtien. Kun vielä nyt alkoholin anniskelu anniskeluravintoloissa päättyy kello 17, pitenee se maanantaista alkaen kello 23 saakka. Ruokaravintoloiden alkoholin anniskeluaika muuttuu nykyisestä kello 20:sta kello 23:een ja ravintolat voivat olla auki kello 24 saakka.

Asiakasmääriä koskevat rajoitukset pysyvät sen sijaan ennallaan eli ruokaravintoloissa voi olla käytössä 75 prosenttia ja anniskeluravintoloissa 50 prosenttia asiakaspaikoista. Lisäksi sisätiloissa asiakkaalla on edelleen oltava oma istumapaikka pöydän tai tason ääressä.

Rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille. Aukioloaikoja koskevat rajoitukset eivät koske polttonesteiden jakeluaseman yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä.

Rajoituksista ei voi vapautua koronapassilla, sillä koronapassin käytön rajoitukset ovat voimassa 28. helmikuuta saakka. Ravintoloilla on sen sijaan oikeus edellyttää koronapassin käyttöä koko aukiolonsa ajan koko maassa.

Mikäli tautitilanteen kehitys jatkuu suotuisana ja terveydenhuollon kantokyky ei ole uhattuna, voidaan ravintolarajoituksista luopua kokonaan 1. maaliskuuta alkaen kaikkien ravitsemisliikkeiden osalta, kerrotaan tiedotteessa.

Kangasniemen kunnan voimassa olevien koronasuositusten ja rajoitusten mukaan ulko- ja sisäliikuntapaikoissa ei ole henkilömäärää koskevia rajoituksia, mutta kunta muistuttaa turvaväleistä liikuntapaikoilla. Myöskään kirjastossa ei ole enää henkilömäärärajoituksia, mutta turvavälit, kasvomaskit ja hyvä hygienia ovat edelleen tarpeen.

Kunta edellyttää, että kaikissa kunnan tiloissa käytetään kasvomaskeja ja huomioidaan turvavälit. Kunnan henkilöstölle on voimassa edelleen etätyösuositus, joten tapaamisiin pyydetään varaamaan aika puhelimitse. Kunnan suositukset ja rajoitukset ovat voimassa 20. helmikuuta saakka.

Aluehallintoviraston määräämät yleisörajoitukset koskevat yli 100 hengen tilaisuuksia, joissa osallistujille ei ole osoittaa nimikoitua tai numeroitua istumapaikkaa. Silloin osallistujamäärä voi olla enintään 50 prosenttia tilan enimmäisosallistujamäärästä.

Alle 100 hengen tilaisuuksia ei rajoiteta, eikä yli 100 hengen tilaisuuksiakaan, jos kaikille on osoittaa istumapaikka. Myöskään ulkotiloissa järjestettäviä yleisötilaisuuksia ei rajoiteta. Aluehallintoviraston määräykset ovat voimassa 20. helmikuuta saakka.

Alueellinen koronanyrkki suosittelee Essoten alueella enintään viiden hengen kokoontumisrajoitusta 28. helmikuuta saakka. Essote suosittaa välttämään tarpeettomia vierailuja sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä.

Essoten alueella on myös voimassa kasvomaskisuositus tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa ja tartuntariski ilmateitse on olemassa.