Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronanyrkki esittää Essoten alueen rajoituksiin vaiheittaisia lievennyksiä – epidemiahuippu edelleen vasta edessä

Essoten alueen koronakoordinaatioryhmä eli koronanyrkki totesi 1. helmikuuta pitämässään kokouksessa alueen koronatilanteen jälleen huonommaksi kuin koskaan aiemmin. Sekä viikkokohtaiset tartuntamäärät että niistä johdetut päiväkohtaiset keskiarvot ovat edelleen kasvussa. Myös koronataudin sairaalahoidon tarve on yli kaksinkertaistunut kahden viime viikon aikana ja viime viikolla on menehtynyt kaksi henkilöä koronataudin vuoksi, tiedottaa Essote.

– Tasaantumista ei vielä näy. Vaikka muualla Suomessa puhuttaisiinkin jo epidemiahuipusta, täällä se on vielä edessä, sillä tulemme tässäkin asiassa joitakin viikkoja esimerkiksi Etelä-Suomen perässä, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä huomauttaa tiedotteessa.

Essoten alueen koronasuositukset jatkuvat pitkälti ennallaan. Järeämpien koronarajoitusten suhteen koronanyrkki esitti kuitenkin Itä-Suomen aluehallintovirastolle kevennyksiä yleisötilaisuuksien rajoituksiin.

Aluehallintovirasto kevensi tänään keskiviikkona yleisötilaisuuksien osallistumisrajoitusta sisätiloissa enintään 100 henkilöön. Sisätiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia, joihin osallistuu yli 100 henkilöä ja joissa kaikille osallistujille ei ole osoitettu nimikoitua tai numeroitua istumapaikkaa, siten, että tilaisuuden osallistujamäärä on enintään puolet tilaisuuden enimmäisosallistujamäärästä kyseisessä tilassa.

Seppälä on edelleen huolissaan terveydenhuollon kantokyvystä. Esimerkiksi Essoten kiireettömän hoidon lääkäriaikoja ei ole saatavissa, sillä henkilöstön koronatartunnat ja niistä johtuvat poissaolot kuormittavat terveyspalveluita.

– Aikuisten välisten sosiaalisten kontaktien lisäämisen aika ei ole vielä, vaikka rajoituksia jo lähdetään purkamaan. Tautia on huomattavan paljon liikkeellä ja sille voi altistua käytännössä kaikkialla. On tärkeää, että epidemia lähtee selvään laskuun ennen kontaktien määrän lisääntymistä, Seppälä perustelee.