Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatartunnoissa uusi viikkoennätys – Essote suosittelee välttämään vierailuja sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköihin

Viime viikolla niin koronatartuntojen määrät kuin sairaalahoidon tarve kasvoivat Essoten alueella, tiedottaa Essote. Tilanteen johdosta Essote suosittelee välttämään vierailuja sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköihin.

Essoten alueella koronatartuntojen määrä ei ole lähtenyt laskuun. Viime viikolla koko Essoten alueella kirjattiin ennätysmäärä eli 864 koronavirustartuntaa. Kasvunopeus on hidastunut, mutta tartuntojen määrät kasvoivat.

THL:n mukaan Kangasniemelle kirjautui viime viikolla 13 uutta koronatartuntaa ja tällä viikolla kolme. Testein todettujen tartuntojen määrä paikkakunnalla on epidemian alusta asti nyt 104.

Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälän mukaan sairaalahoidon tarve on kasvanut selvästi ja maanantai aamulla Essoten osastoilla oli 13 koronapotilasta.

– Kuolemantapauksiakin on valitettavasti tapahtunut viime viikolla, kertoo Seppälä tiedotteessa.

Koronatilanteen vuoksi Essoten kiireettömässä hoidossa on edelleen poikkeuksia ja aikoja joudutaan perumaan.

– Henkilöstön sairastumisten ja koronan hoidon myötä valitettavasti iso osa kiireettömästä hoidostamme on poikkeustilanteessa. Tilanteen normaaliksi saattamiseen ja hoitojonojen purkamiseenkin tulee menemään useita kuukausia, kertoo Seppälä.

Essote suosittelee välttämään vierailuja sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköihin, vaikkakin ne ovat edelleen mahdollisia. – Toivomme asiakkailtamme harkintaa sen suhteen, että onko vierailu läheisen luona aivan välttämätön. Mikäli omaista on tarve käydä katsomassa, tulee olla asianmukaisesti suojautunut, sanoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Saattohoitopotilaiden ja kriittisesti sairaiden luona vierailut mahdollistetaan aina.

Kangasniemellä koko väestöstä on nyt kertaalleen rokotettu 83,3, prosenttia, kaksi kertaa 81,9 prosenttia ja kolme rokoteannosta on saanut 62 prosenttia kaikista asukkaista. Kaikkiaan koronarokoteannoksia on annettu paikkakunnalla nyt lähes 12 000 kappaletta.

Kangasniemen hyvinvointikeskuksessa koronarokotuksen walk-in rokotustilaisuus on tiistaisin kello 12-15. Walk in” -rokotustilaisuuksissa koronarokotteen saa jonottamalla aikaa varaamatta. Kaikki päättymisaikaan mennessä jonoon saapuneet rokotetaan. Mukaan tarvitsee Kela-kortin ja maskin. 5-11-vuotiaiden lasten koronarokotuksia Essote jakaa vain ajanvarauksella.