Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essoten alueella koronasuositukset eivät ole muuttuneet – koronatesteihin pääsee hyvin

Essoten alueella on tällä viikolla todettu neljän päivän aikana 410 koronavirustartuntaa. Päiväkohtainen keskiarvo on yli sadan, joten määrät kasvavat taas jyrkemmin, tiedottaa Essote.

Kangasniemelle on kirjautunut viikon aikana yhteensä 10 uutta testein varmennettua koronatartuntaa. Tartuntojen kokonaismäärä paikkakunnalla on epidemian alusta asti nyt 88.

Essoten alueella koronatesteihin pääsee edelleen hyvin ja testiin kannattaa hakeutua pienistäkin oireista. Essoten alueella ovat voimassa valtakunnallista linjaa tiukemmat suositukset testeihin hakeutumiselle rokotetaustasta riippumatta, sekä kasvomaskien käyttösuositus sisätiloissa ja kontaktien välttämisen suositus.

Essote on edelleen yhteydessä positiivisen testituloksen saaneisiin edelleen yhteydessä ja tehnyt eristyspäätökset. – Suosituksia puntaroidaan alueellisessa koronakoordinaatioryhmässä ensi viikolla, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo tiedotteessa.

Sairaalahoitoa tarvitsevien koronaa sairastavien määrä on tämän viikon aikana vaihdellut 5–10 henkilön välillä.

Essote lisää koronaneuvontaa ja Essoten nettisivuille on avattu uusi koronaan liittyvien usein kysyttyjen kysymysten lista, jolta löytää nopeasti tietoa eniten askarruttaviin aiheisiin. Tämä löytyy osoitteesta www.essote.fi/korona/ukk/

Verkkosivuilla neuvotaan muun muassa, että positiivisen kotitestin tuloksen saaneen henkilön tulee välttää sosiaalisia kontakteja ja hakeutua terveydenhuollon PRC-testiin. Siellä on myös ohjeita tartuntapäivärahan ja erilaisten todistusten saamisesta.

Myös Essoten nettisivujen chat-palveluun lisätään koronaneuvontaa ensi maanantaista 24. tammikuuta alkaen. Maanantaista perjantaihin chatin kautta voi tavoittaa korona-asioissa neuvovan asiakaspalvelijan kello 8–15. Muina aikoina chatin virtuaalinen asiakaspalvelija Essi auttaa löytämään linkit oikean tiedon äärelle. Chat-palvelu löytyy essote.fi -nettisivuilta oikeasta alareunasta.