Viime viikolla Essoten alueella todettiin yhteensä 451 koronavirustartuntaa. Määrä kasvoi edeltäneeseen viikkoon nähden parilla kymmenellä, tiedottaa Essote.
Kangasniemelle uusia tartuntoja kirjautui viime viikolla kolme ja tällä viikolla tähän mennessä kaksi, joten epidemian alusta asti paikkakunnalla on testein varmennettuja tartuntoja nyt yhteensä 80.
Essoten alueella kouluikäisten parissa tauti ei ole toistaiseksi merkittävästi levinnyt kevätlukukauden alettua.
– Joitakin alle 12-vuotiaita tartunnan saaneita on ollut, mutta ei läheskään enemmistönä. Juhlissa tai muissa kontakteissa tartuntoja sen sijaan on ilmennyt laajemmin, Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo tiedotteessa.
Essotella on tällä hetkellä sairaalahoidossa viisi koronapotilasta, tehohoidossa ei ketään. Hoitomäärän kasvu viikon takaiseen johtuu siitä, että Essote on vastannut alueen ulkopuolelta tulleeseen virka-apupyyntöön hoitopaikkoihin liittyen.
– Olemme vastaanottaneet viime viikon aikana kolme koronapotilasta Uudenmaan alueelta. He ovat mukana tämän hetken viiden potilaan määrässä, Gärdström selittää.
Etelä-Savossa tartunnanjäljitystä jatketaan edelleen, ja Essote on toistaiseksi pystynyt vastaamaan korkeisiin tartuntamääriin lisäresurssien ansiosta. Essoten lisäksi Lapin sairaanhoitopiiri on ilmoittanut jatkavansa jäljitystä.
Koronarokotukset jatkuvat
5–11-vuotiaiden rokotukset jatkuvat Essoten neuvoloissa ajanvarauksella. Muille on tarjolla ajanvarausten lisäksi myös walk in -tilaisuuksia. Kangasniemen walk in -rokotukset ovat tiistaisin kello 13-15 hyvinvointikeskuksessa. Huomenna keskiviikkona 19. tammikuuta on ilta walk in -rokotustilaisuus kello 16-18.
Alle 12-vuotiaiden rokotuksissa on käynyt Essoten alueella jo melkein tuhat lasta. Kolmannen koronarokoteannoksen on Essoten alueella saanut jo lähes 52 prosenttia koko alueen väestöstä. Kangasniemellä kolme rokotetta on saanut jo yli 60 prosenttia kaikista yli 12-vuotiaista.
– Kolmen rokotteen kattavuus on yksi osatekijä siinä, että alueemme ilmaantuvuusluvut ovat valtakunnan alhaisimpia ja vakavan tautimuodon esiintyvyys vähäistä, Gärdström muistuttaa.