Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poikkeusolojen pähkinät osa 91 – viimeistä viedään

Poikkeusolojen pähkinöiden osan 91 kysymykset ovat Janne Savolaisen ja Kalevi Tiitisen käsialaa. Samalla tämä kysymyssarja on pähkinöiden viimeinen.

1. Missä paikoissa ja maissa kisaillaan perinteiset Keski-Euroopan mäkiviikot?

2. Keski-Euroopan mäkiviikolla on kilpailtu vuodesta 1952 lähtien. Kenellä on eniten mäkiviikon kokonaiskilpailun voittoja? Ja kuinka monta?

3. Montako valtuustopaikkaa täytetään tammikuun 2022 aluevaaleissa

a) Etelä-Savossa?

b) Keski-Suomessa?

4. Mitä nykypuhekielen ilmaisu ”rahkeet eivät riitä” on alun perin tarkoittanut?

5. Nytpä jouduin pulaan, sanovat monet ongelmia kohdatessaan. Mutta mihin he oikein joutuvat? Mikä pula on?

6. Minkä yhtyeen albumi on Hippulat vinkumaan?

7. Kuka on ainut suomalainen jääkiekkoilija joka on saanut jääkiekon nuorten maailmanmestaruuskilpailujen arvokkaimman pelaajan tittelin?

8. Kuinka mones Kangasniemi Ralli ajetaan ensi helmikuun lopussa?

9. Kuka kangasniemeläisille tuttu henkilö ja virkamies kätkeytyy anagrammiin: parikiloinen takaiseen

10. Kysymykset päättyvät samaan kysymykseen, kuin mistä ne aikoinaan alkoivatkin. Eli minä vuonna Kangasniemen kunnallislehti on perustettu?

Oikeat vastaukset löytyvät torstaina 30.12. ilmestyvästä Kangasniemen Kunnallislehdestä.

Poikkeusolojen pähkinät päätökseen – Visailut eivät Kangasniemeltä kuitenkaan lopu

Minä vuonna Kangasniemen kunnallislehti on perustettu? Tuo oli ensimmäinen kysymys, kun Poikkeusolojen pähkinöiden ensimmäinen osa ilmestyi Kunnallislehdessä huhtikuussa 2020. Nyt tuo sama kysymys on viimeisenä, kun on aika päättää kysymysten sarja.

– Poikkeusolot vielä näyttävät jatkuvan, mutta ehkä nyt vuoden 2021 päätteeksi on aika sanoa hyvästit näille pähkinöille. Kysymyksiä on tähän asti riittänyt hyvin ja haastekierros toi mukaan uusia kysyjiäkin. Selvästi kuitenkin kysymysten laatijoiden into alkoi loppuvuodesta hiipua, sanoo Janne Savolainen, joka oli tietovisaidean isä. Hänen käsialaansa olivat ensimmäiset kysymykset, ja pääosin myös viimeiset.

– Yllättävän hyvin sarja on pyörinyt. Ja yleisöltäkin on tullut runsaasti myönteistä palautetta. Ehkä silti on parempi lopettaa, ennen kuin ihmiset näihin kyllästyvät.

Poikkeusolojen pähkinöissä on kysytty 91 kysymyssarjaa. Kysymyksiä eri aloilta on esitetty runsaasti yli 900. Kysymyksiä ovat esittäneet vuorollaan niin kouluikäiset kuin jo pitkälle eläkevuosiin ehtineet. Käsittelyssä on ollut aihealueita elämän eri aloilta. Useimmat kysymykset ovat liittyneet Kangasniemeen, mutta kuluneen toisen vuoden aikana aihepiiriä laajennettiin kaiken maailman asioihin.

Vaikka pähkinät nyt saatellaan telakalle, tulee tietovisailu Kangasniemellä jatkumaan. Pikku Päkässä tullaan järjestämään visailuita entiseen malliin. Lisäksi tietovisojen harrastajat ovat suunnitelleet uutta joukkuevisailun konseptia, jossa kyläkuntien joukkueet ottaisivat mittaa toisistaan. Uuden konseptin kokonaisuus hahmottuu paremmin, kunhan nähdään mihin suuntaan korona rajoituksineen lähtee alkuvuodesta kehittymään.

– Kangasniemellä on varsin vankka tietovisojen harrastajakunta, joten eivätköhän visailut saa monenlaista jatkoa, arvelee Savolainen.

Lehden lukijoille pähkinät ovat tuoneet pientä puuhaa viikon keskelle. Pähkinöiden tilalle etsitään uusia lukijoita aktivoivia konsteja. Onko sinulla mielessäsi joku idea kisasta, jonka lehden sivuilla voisi viikoittain toteuttaa? Jos on, laita ehdotuksesi tulemaan sähköpostilla osoitteeseen: toimitus@kangasniemenlehti.fi.