Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Suomen AVI arvioi rajoitusten jatkamista tilojen käytössä – myös korkean ja kohtalaisen riskin tilaisuuksien ja tilojen käytön kieltäminen harkinnassa

Itä-Suomen aluehallintovirasto arvioi koronarajoitusten jatkamista. Arvioinnissa on tilojen käyttöön liittyvien rajoitusten jatkaminen. Lisäksi AVI arvioi korkean ja kohtalaisen riskin tilaisuuksien ja tilojen käytön kieltämistä kokonaan. Mahdollisia päätöksiä aluehallintovirasto tekee aikaisintaan torstaina 30. joulukuuta ja päätökset tulisivat voimaan aikaisintaan perjantaina uudenvuodenaattona 31. joulukuuta.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on velvoitti jo ennen joulua toimijoita järjestämään asiakastilojen käytön Essoten kuntien alueella siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Nämä päätökset ovat voimassa 31. joulukuuta saakka. Aluehallintovirasto harkitsee nyt näiden päätösten jatkamista Essoten alueella myös 31. joulukuuta jälkeen. Tätä harkintaa varten Itä-Suomen aluehallintovirasto on pyytänyt Essotelta asiantuntija-arvioita.

Lisätoimenpiteenä myös korkean ja kohtalaisen riskin tilaisuuksien ja tilojen käytön kieltäminen on aluehallintoviraston harkinnassa.

– Epidemiatilanteen heikennyttyä edelleen tulemme pyytämään korkean ja kohtalaisen riskin tilaisuuksien ja tilojen käytön kieltämisen harkintaa varten pikaisella aikataululla toimialueemme leviämisalueen tunnusmerkit täyttäviltä sairaanhoitopiireiltä asiantuntija-arvioita myös näiden lisätoimenpiteiden tarpeellisuudesta, Itä-Suomen aluehallintoviraston aluehallintoylilääkäri Sami Remes kertoo tiedotteessa.

Aluehallintovirasto on jo aiemmin määrännyt Essoten alueella yli 50 hengen yleisötilaisuudet sisätiloissa kielletyiksi. Rajoituksia voi kiertää koronapassilla. Päätös on voimassa 9. tammikuuta asti.