Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essote odottaa valtion ohjausta hätäjarrusta – Omikron ei ole vielä valtavirus alueella

Essoten alueella on maanantain ja tiistain aikana todettu yhteensä 27 koronavirustartuntaa, joista Kangasniemellä yksi.

Tartunnat leviävät samaa tahtia kuin edeltäneen viikon ennätysvauhdissa, tiedottaa Essote.

– Odotamme nyt kuumeisesti sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirjettä valtioneuvoston tiistai-iltaisista päätöksistä koronaepidemian hätäjarrutoimista, jotta pääsisimme niiden kanssa käytäntöön myös Etelä-Savossa yhteistyössä aluehallintoviraston kanssa, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä toteaa tiedotteessa.

Essoten lisäksi myös Itä-Suomen aluehallintovirasto odottaa ohjauskirjettä valtionneuvoston linjauksia koskien. Niiden nojalla Etelä-Savon alueelle asetetaan mahdollisesti uusia rajoitteita. Viranomaisten mukaan mahdollisia uusia rajoitteita asetetaan maakunnan alueelle joulun jälkeen.

Koronaviruksen omikron-variantti ei vielä ole Essoten alueen tartuntalukujen taustalla. Etelä-Savon valtaviruksena on edelleen delta-variantti. Seppälän tärkein viesti joulun viettoon koskeekin nyt kontakteja sellaisten henkilöiden kanssa, jotka asuvat omikronin valtavirusalueilla, kuten Uudellamaalla.

– Näen suurimpana riskinä nyt sen, että joulun vieton seurauksena ihmisten liikkuvuus tuo omikronia alueellemme laajasti ja aiheuttaa hyvin nopean epidemian heikkenemisen. Jouluna tuleekin noudattaa erityistä varovaisuutta, tehdään kotitestejä, kun tavataan oman perheen ulkopuolisia henkilöitä ja käytetään maskeja, Seppälä vetoaa.

Koronarokotustoimintaa on tehostettu Essoten alueella vahvasti, jotta joulun, uuden vuoden ja loppiaisen pyhien ajalle saataisiin mahdollisimman laaja rokotekattavuus.

– Olemme tavoitelleet jopa kolmen tuhannen rokotteen päivätahtia, ja siihen on osin päästykin, kun olemme tehneet todella pitkää päivää, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

Kangasniemen kunnassa on voimassa seuraavat toistaiseksi voimassa olevat rajoitukset:

- Kunnan tiloissa edellytetään käytettävän maskeja ja turvavälit on huomioitava.

- Kunnantalon aula on avoinna ma-pe kello 9–15. Asiointipiste on avoinna ma-pe klo 9–11.30 ja 12.30–15. Kunnantalolla kävijöiden edellytetään käyttävän maskeja ja huomioimaan turvavälit. Kunnantalo on suljettuna 23.12.2021-2.1.2022.

- Kunnan sisäliikuntatilat ja kuntosalit ovat avoinna yleiset rajoitteet ja suositukset huomioiden.

- Kaikessa harrastustoiminnassa suositellaan noudettavaksi turvallisuus- ja hygieniaohjeistuksia sekä turvavälejä.

- Maskien käyttöä suositellaan tilanteissa, joissa lähikontaktia ei voida välttää. Turvavälit ja hyvä käsihygienia on syytä edelleen pitää käytäntönä. Uudet virusvariantit leviävät sen verran herkästi, että turvavälit, kasvomaskit ja käsienpesu on pidettävä edelleen rutiineissa ja näiden käyttöä jopa lisättävä, kun sosiaalisten kontaktien määrä lisääntyy.

- Kunnassa on käytössä toistaiseksi laaja etätyösuositus.