Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

5–11-vuotiaiden riskiryhmäläisten koronarokotukset ovat alkamassa – Essoten alueella 45 uutta tartuntaa tällä viikolla

Essoten alueella aloitetaan ensi viikolla koronarokotusten antaminen myös 5–11-vuotiaille sairautensa tai tilansa vuoksi riskiryhmiin kuuluville lapsille. Ajanvaraus toimii netissä ja ensimmäiset rokotusajat on avattu sunnuntaille 19. joulukuuta.

– Nyt alkuvaiheessa tämän ikäryhmän rokotukset tapahtuvat vain Mikkelin neuvolassa, eli keskussairaalan Perhetalolla. Rokotuspiste ei siis ole sairaalan pääaulassa, kuten muilla kohderyhmillä. Pyrimme palvelemaan myös iltaisin ja viikonloppuisin, Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo tiedotteessa.

5–11-vuotiaat saavat Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta 10 mikrogramman annoksina. Annos on pienempi kuin 12 vuotta täyttäneiden Comirnaty-rokotteen annos.

Tässä ikäryhmässä rokotetaan ainoastaan riskiryhmiin kuuluvia. Riskiryhmiin kuuluvat ylipainoiset lapset, joilla on ylipainoa lasten painoindeksillä mitattuna yli 30. Riskiryhmiin kuuluvat myös elinsiirto- tai kantasolusiirtopotilaat ja lapset, jotka saavat voimakasta immunosuppressiivista eli puolustuskykyä heikentävää hoitoa.

Riskiryhmiin kuuluvat myös he, joilla on synnynnäinen tai sairaudesta johtuva immuunipuutos, krooninen keuhkosairaus, sydänsairaus, krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen maksasairaus tai neurologinen sairaus, johon liittyy hengitysvaje ja/tai lisääntynyt infektioherkkyys. Riskiryhmään kuuluvat myös Down-lapset sekä lapset, joilla on tyypin 1 ja 2 diabetes sekä he, joiden astma vaatii päivittäistä lääkitystä.

Essoten alueella on todettu tällä viikolla tähän mennessä 45 uutta koronavirustartuntaa. Koronan vuoksi sairaalahoidossa on kaksi henkilöä ja tehohoidossa yksi. Kangasniemelle on kirjautunut kaksi uutta tartuntaa, joten testein varmennettujen tartuntojen määrä koko epidemian ajalta on noussut jo 65:een.