Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essotella on valmius laajentaa koronarokotuksia THL:n uusien suositusten mukaisesti

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) antoi torstaina suosituksen koronavirusrokotusten kolmannen annoksen jakamisesta kaikille 18 vuotta täyttäneille, joilla on kulunut vähintään viisi kuukautta koronarokotuksen toisesta annoksesta.

– Meillä Essotessa on valmius nopeastikin laajentaa koronarokotuksia THL:n suosituksen suunnassa. Toki se kuormittaa palveluitamme, mutta näen tärkeänä edetä rokotuksissa, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo tiedotteessa.

Essotessa kolmannen koronarokoteannoksen ottaminen on edellyttänyt tähänkin asti ajanvarausta ja ajanvaraus tulee koskemaan myös uusia kolmannen annoksen kohderyhmiä.

– Uudet kohderyhmät tarkoittavat alueellamme noin 20 tuhatta uutta rokotettavaa, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

Essote tiedottaa lähipäivinä tarkemmin kolmannen rokoteannoksen jakelun ja ajanvarausten aloittamisesta.

THL suosittelee myös koronarokotusten aloittamista 5–11-vuotiaille, jotka kuuluvat taustasairauksien perusteella THL:n määrittelemiin riskiryhmiin. 5–11-vuotiaille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua valmistetta. Euroopan komissio myönsi lapsille tarkoitetulle Comirnaty-valmisteelle myyntiluvan 25.11.2021. Tämänhetkisen arvion mukaan rokotteita voidaan saada maahan joulukuun puolivälissä.

Myös 5–11-vuotiaiden riskiryhmäläisten koronarokotusten ajanvarauksen avaamisesta Essote tiedottaa erikseen, kun lapsille tarkoitetun Comirnaty-rokotteen saatavuudesta on varmuus.

Kangasniemellä on THL:n rokotusrekisterin mukaan kertaalleen koronarokotettuja 89,6 prosenttia ja kahdesti rokotettuja 85,6 prosenttia yli 12-vuotiaista. Kolmesti on rokotettu 6,6 prosenttia.

Essoten alueella on todettu tällä viikolla tähän päivään mennessä 41 uutta testein varmennettua koronatartuntaa. Sairaalahoidossa on koronan vuoksi kaksi henkilöä. THL:n rokotusrekisteriin on eiliseen mennessä kirjautunut Kangasniemelle tältä viikolta kaksi uutta tartuntaa. Testein varmistettujen tartuntojen kokonaismäärä on epidemian alusta nyt 56.

Essoten altispaikkojen listauksen mukaan Kangasniemellä on voinut altistua koronavirukselle perjantaina 26.11. kello 11-15 välisenä aikana työväentalolla.