Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essote tehostaa ulkomaanmatkailijoiden koronavalvontaa – viiveet koronatesteissä on korjattu

Essoten alueella todettiin viime viikolla 42 koronavirustartuntaa, joka on täsmälleen saman verran kuin sitä edeltäneellä viikolla. Sairaalahoidossa on koronavirustaudin vuoksi tällä hetkellä kaksi henkilöä, tiedottaa Essote.

– Tartuntamäärät ovat pysyneet korkealla tasolla. Joudumme siirtämään tartunnanjäljitykseen nyt lisää resursseja ja se voi vaikuttaa muihin palveluihimme, kuten varattuihin vastaanottoaikoihin, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo tiedotteessa.

Testein todettuja tartuntoja on löydetty myös Kangasniemellä. THL:n tartuntatautirekisteriin on paikkakunnalta kirjautunut uusia tartuntoja kaikkiaan kolme. Koko epidemian alusta niitä on nyt yhteensä 54.

Essote tehostaa ulkomailla matkustaneiden testausta ja valvontaa koronaviruksen uuden omikron-muunnoksen vuoksi. Etelä-Afrikassa, Namibiassa, Botswanassa, Zimbabwessa, Lesothossa, Eswatinissa (Swazimaa), Mosambikissa tai Malawissa viimeisen kahden viikon aikana vierailleiden henkilöiden tulee ottaa viipymättä yhteyttä Essoten päivystysavun koronalinjalle numeroon 116 117 koronvirustestauksen järjestämiseksi. Edellä mainituista maista saapuvat ohjataan tällä hetkellä myös pakolliseen terveystarkastukseen.

– Kehotan myös kaikkia ulkomailta Suomeen palanneita ja palaavia matkaajia rokotetaustasta riippumatta korkeampaan varovaisuuteen. Kasvomaskin käyttö on tärkeää ja hygieniaan kannattaa panostaa. Koronatestaukseen tulee hakeutua herkästi, jos oireita ilmenee, Seppälä painottaa.

Koronatestien tulosten saantia Essotessa viime viikolla hidastanut Islabin Mikkelin laboratorion laitevika on korjattu. Testitulokset valmistuvat jälleen keskimäärin vuorokaudessa.