Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatartuntojen määrät pysyvät korkealla Essoten alueella – tartunnat painottuvat nuorempiin

Essoten alueella todettiin viime viikon aikana yhteensä 42 koronavirustartuntaa, tiedottaa Essote. Rauhallisemman alkuviikon jälkeen loppuviikko veti tartuntamäärät yli 40:n jo kolmatta viikkoa peräkkäin.

– Tapausmäärät ovat hyvin korkealla tasolla edelleen. Nyt tartunnat ovat painottuneet nuorempiin ikäryhmiin, ja se näkyy myös sairaalahoidon tarpeessa. Osastoillamme ei ole tällä hetkellä ketään koronavirustaudin vuoksi, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo tiedotteessa.

Essote on päivittänyt altistumispaikkojen listausta ja sen mukaan Kangasniemellä on voinut altistua koronatartunnalle Kangasniemen Shellillä keskiviikkona 17. marraskuuta kello 11-12 välisenä aikana.

Etelä-Savon alueellinen koronatestaussuositus on edelleen voimassa ja sen mukaan koronatestiin kehotetaan edelleen hakeutumaan koronaan viittaavissa oireissa, vaikka olisikin rokotettu. Tartunnan saanut lieväoireinen tai oireetonkin voi tartuttaa tautia eteenpäin.

– Rokottamattomien ja rokotettujen taudinkuva on erilainen. Rokottamattomilla taudinkuva on voimakkaampi. Nyt influenssakaudenkin alkaessa olisi tärkeää, että kaikki maksuttoman influenssarokotteen piiriin kuuluvat hakisivat influenssarokotteen ja huolehtisivat koronarokotteiden annoksistaan, Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström muistuttaa.

Sekä koronarokotetta että influenssarokotetta on Essoten mukaan nyt hyvin saatavilla. Influenssarokote ja koronarokotteen kolmas annos vaativat pääsääntöisesti ajanvarauksen.

Koronarokotteen 1. ja 2. annosta saa ilman ajanvarausta tiistaisin kello 9-15 Kangasniemen hyvinvointikeskuksessa.