Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poikkeusolojen pähkinät osa 84

1. Maitotilan navetassa saattaa ammua missien nimikaimoja. Voi olla Armia, Satua, Essiä, Riittaa ja Saraa. Miten tuotosseurantaan kuuluvat uudet vasikat nimetään? Voiko tilallinen valita nimet lehmilleen vapaasti? Vai onko nimeämisessä joku järjestelmä?

2. Mitä tarkoittaa kaljama? Onko se a) PikkuPäkässä pitkäksi venähtänyt illanvietto b) Vuosien kaljoittelusta suureksi laajentunut keskivartalo vai c) liukas keli?

3. Lada oli Suomen teillä yleinen auto varsinkin 1970- ja 1980-luvulla. Oliko Lada Lada myös kotiteillään Neuvostoliitossa?

4. Minä vuonna turvavöiden käyttö etupenkillä tuli pakolliseksi Suomen maantieliikenteessä?

5. Entä minä vuonna turvavyöpakko eteni myös takapenkille?

6. Olympiamenestys on penkkiurheilijoille tärkeä juttu. Onko Suomi menestynyt paremmin kesäolympialaisissa vai talviolympialaisissa?

7. Kuka on viimeisin suomalainen keihäänheiton olympiavoittaja?

8. Kuka on Anni Ylävaara?

9. Siniristilippu on Suomen tunnus. Onko se ollut aina itsenäisen Suomen lippu?

10. Hole-in-one on jokaisen golfinpelaajan unelma. Kuinka monta ”holaria” PuulaGolfin kentällä lyötiin tämän vuoden pelikauden aikana?

Oikeat vastaukset löytyvät torstaina 11. marraskuuta ilmestyvästä Kangasniemen Kunnallislehdestä.

Poikkeusolojen pähkinöiden osan 84 kysymykset on laatinut nimimerkki ”Maalaispoika”. Jos sinulla on mielessäsi kysymyksiä, joita haluaisit kysyä lehden lukijoilta, lähetä kymmenen kysymystäsi toimitukseen osoitteella toimitus@kangasniemenlehti.fi.

Kysymykset voivat käsitellä Kangasniemeä ja kangasniemeläisiä tai mitä muita aiheita tahansa.