Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatartuntojen määrä yli tuplaantui Essoten alueella syyslomien jälkeen – altistumisia Mikkelin keskussairaalalla

Essoten alueella todettiin viime viikon aikana peräti 41 koronavirustartuntaa, joka on syksyn suurin viikkokohtainen määrä, tiedottaa Essote.

– Oli jokseenkin odotettua, että tauti lähtee liikkeelle syyslomakauden jälkeen. Harmillista on se, että monessa tapauksessa tautia oli podettu jo useampi päivä ennen koronatestiin hakeutumista, mikä aiheutti liian paljon altistumisia, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo.

Viime viikolla syyslomien jälkeen testimäärät lähtivät jälleen kasvuun. Oireisena tulee nyt herkästi hakeutua koronatestiin, myös koronarokotettujen.

Essotella on tällä hetkellä sairaalahoidossa koronan vuoksi kolme henkilöä.

– Altistuneiden määrä yksistään viime viikon aikana kipusi pitkälle päälle 200 henkilön. Koululaisilla todetut koronatapaukset nostavat altistuneiden määrää aina voimakkaasti. Myös Essoten yksiköissä on sattunut altistumisia, kertoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Altistumisia on tapahtunut Mikkelin keskussairaalan hoitokeskuksessa tiistaina 2.11, keskiviikkona 3.11. ja torstaina 4.11.

Koulualtistumisia on sattunut Mikkelissä Launialan, Lyseon, Lähemäen, Moision, Otavan, Rantakylän ja Tuppuralan kouluissa sekä Mäntyharjun yhtenäiskoulussa. Essoten tartuntatautitiimi on kontaktoinut koulualtistumiset henkilökohtaisesti. Oppilaita on asetettu karanteeniin.

Essote jatkaa koronatilanteen hoitoa tehostetulla henkilöstömäärällä, mikä aiheuttaa viiveitä muissa palveluissa. Varattuja hoito- ja vastaanottoaikoja on jouduttu siirtämään.

Rokottautumiseen kannustetaan.

– Parin viime viikon aikana koronarokotusten ensimmäisiä annoksia on otettu taas selkeästi enemmän, noin pari sataa henkilöä viikossa. Kannustamme edelleen vahvasti koronarokotteen ottamiseen, Gärdström jatkaa.

Koronarokotusten ykkös- ja kakkosannoksia annetaan ilman ajanvarausta Kangasniemen hyvinvointikeskuksessa tiistaisin kello 9–15. Muut rokotusajat ja -paikat löytyvät Essoten nettisivuilta: www.essote.fi/koronarokotus/

Koronarokotuksen yhteydessä voi saada myös influenssarokotteen.