Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essoten alueella tällä viikolla 21 uutta koronatartuntaa – Tilanne kuormittaa jo terveydenhuoltoa ja hoitoaikoja joudutaan siirtämään

Essote tehostaa Etelä-Savon alueen koronatoimia kasvaneiden tartuntamäärien johdosta, Essote tiedottaa. Tällä viikolla alueella on todettu jo 21 tartuntaa, mikä on huomattavasti enemmän kuin kuutena viime viikkona. Tartuntoja on löytynyt useiden kuntien alueelta, erityisesti Kangasniemeltä, Mikkelistä ja Mäntyharjulta.

– Syyslomaviikkojen jälkeen tilanne on kääntynyt selkeästi huonompaan suuntaan hyvästä rokotekattavuudestamme huolimatta. Tapauksia on todettu rokottamattomien lisäksi myös täyden rokotesuojan saaneilla, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo.

Altistuneita henkilöitä on alkuviikon aikana kertynyt jo yli 200, sillä ihmiset ovat liikkuneet paljon oireisina. Essoten mukaan julkisia altistumispaikkoja on runsaasti. Mikkelissä ja Mäntyharjulla on myös koulualtistumisia. Listaus altistumispaikoista löytyy Essoten nettisivuilta.

Seppälä kehottaa nyt hakeutumaan herkästi koronatestiin iästä tai rokotesuojasta riippumatta, mikäli kokee pieniäkin flunssan tai koronaan viittaavia oireita. Hän muistuttaa myös kasvomaskin käytön tärkeydestä herkästi ilmateitse tarttuvaa koronavirusta vastaan.

Essote joutuu taas siirtämään henkilöstöä koronatilanteen hoitamiseen. – Monessa yksikössämme henkilökunnan kuormitus on jo kriittisellä tasolla. Hoitovelan purku ja jälleen kiihtyvä koronaepidemia haastaa alueemme terveydenhuoltoa nyt tosissaan. Varattuja hoitoaikoja joudutaan jälleen siirtämään, Seppälä muistuttaa.

Koronarokotteiden suosio jatkuu Essoten alueella tasaisena ja ykkösrokotteiden määrä lähestyy jo 90 prosenttia. 12 vuotta täyttäneistä eteläsavolaisista jo 89,3 prosenttia on saanut ensimmäisen rokoteannoksen. Täysi rokotesuoja, eli kaksi annosta on jo 84,3 prosentilla 12 vuotta täyttäneistä. Rokotteiden erinomaisesta tehosta kertoo se, että täyden rokotesarjan saaneita ei ole joutunut sairaalahoitoon.