Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kangasniemen yli 12-vuotiaista on nyt rokotettu 81 prosenttia kahteen kertaan – Paikkakunnalla on voinut altistua koronalle

Kangasniemen hyvinvointikeskuksella järjestetään Walk in -koronarokotuksia tiistaisin, jolloin rokotettavaksi pääsee ilman ajanvarausta.

Essoten alueella on todettu kuluvan viikon aikana kuusi uutta koronatartuntaa. Koronan vuoksi sairaalahoidossa on yksi henkilö. Viime viikolla Essoten alueella tartuntoja todettiin 20, joista yksi Kangasniemellä. Kangasniemellä on voinut altistua koronalle S-Marketissa perjantaina 8. lokakuuta kello 19-20 välisenä aikana. Kangasniemellä on ollut epidemian alusta asti yhteensä 39 testein todettua koronatartuntaa.

Essoten alueella koronatartuntojen ilmaantuvuus on ollut viimeisen kahden viikon aikana 33,8 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Naapurimaakunnassa Keski-Suomessa ilmaantuvuus on 236,8 tartuntaa 100 000 asukasta kohden.

THL:n rokotusrekisterin mukaan kaksi koronarokotetta on saanut nyt 74,1 prosenttia kaikista kangasniemeläisistä. Kaikista yli 12-vuotiaista on nyt rokotettu kahteen kertaan 81 prosenttia.

Ikäryhmittäin korkein rokotuskattavuus on 60–64-vuotiaiden keskuudessa, sillä heistä 90,2 prosenttia on rokotettu kahdesti. Yli 80 prosentin rokotekattavuus on paikkakunnalla kaikissa yli 40-vuotiaiden ikäluokissa.

Nuoremmista ikäluokista 12–15-vuotiaista on rokotettu nyt kertaalleen 82,3 prosenttia ja 25,3 prosenttia kahdesti. 16–19-vuotiaista on rokotettu kerran 84,4 prosenttia ja kahdesti 73,1 prosenttia. 20–24-vuotiaista kaksi rokotetta on saanut 64,6 prosenttia, 25–20-vuotiaista 66,3, 30–34-vuotiaista 61,9 ja 35–39-vuotiaista 70,9 prosenttia.

Essoten rokotusmittarin mukaan koko alueen väestöstä oli eiliseen mennessä rokotettu kahdesti 73 prosenttia ja yli 12-vuotiaista 80 prosenttia.

Essote tarjoaa Walk in -rokotustilaisuuksia Kangasniemen hyvinvointikeskuksessa tiistaisin klo 9-15 välisenä aikana. Walk in -tilaisuudessa koronarokotteen saa jonottamalla aikaa varaamatta. Kaikki päättymisaikaan mennessä jonoon saapuneet rokotetaan. Saatavilla on ensimmäisiä rokotuksia, sekä kakkosrokotuksia, jos 1. rokotteesta on kulunut vähintään 6 viikkoa. Myös kolmansia rokotteita annetaan rajatuille ryhmille.

Essoten alue on epidemian perusvaiheessa. Alueella on edelleen voimassa maskisuositukset. Essote suosittelee kasvomaskin käyttöä sellaisissa sisällä ja ulkona pidettävissä yleisötilaisuuksissa, joissa turvavälejä ei voida varmasti pitää. Lisäksi Essote suosittelee kasvomaskin käyttöä kaikille yli 12-vuotiaille joukkoliikenteessä, julkisissa sisätiloissa, kuten kaupoissa, ostoskeskuksissa ja museoissa, työyhteisöissä sisätiloissa, Essoten toimipisteissä asioitaessa ja koronatestissä käydessä. Lisäksi kasvomaskia suositellaan pidettävän ravintoloissa, kun liikkuu oman pöydän ulkopuolella. Kasvomaskien käyttöä suositellaan myös työpaikoilla, joissa työskentelee useita henkilöitä lähikontaktissa sekä kaikissa tehtävissä, joissa ei voida välttää lähikontakteja, kuten esimerkiksi parturit ja kampaajat, ravintolat, hoitolat ja asiakaspalvelutyö.

Nämä suositukset ovat voimassa myös Kangasniemellä. Lisäksi kunnan parhaillaan voimassa olevien koronaohjeiden mukaan kunnan tiloissa edellytetään käytettävän kasvomaskeja ja turvavälit on huomioitava. Kunnan sisäliikuntatilat ja kuntosalit ovat avoinna yleiset rajoitteet ja suositukset huomioiden. Kaikessa harrastustoiminnassa suositellaan noudettavaksi turvallisuus- ja hygieniaohjeistuksia sekä turvavälejä. Maskien käyttöä suositellaan tilanteissa, joissa lähikontaktia ei voida välttää. Ohjeiden mukaan turvavälit ja hyvä käsihygienia on syytä edelleen pitää käytäntönä. "Uudet virusvariantit leviävät sen verran herkästi, että turvavälit, kasvomaskit ja käsienpesu on pidettävä edelleen rutiineissa ja näiden käyttöä jopa lisättävä, kun sosiaalisten kontaktien määrä lisääntyy," ohjeissa todetaan.

Essoten alueella ei ole voimassa erillisiä rajoituksia ravintoloiden asiakasmäärään tai anniskelu- ja aukioloaikoihin, mutta yleiset hygienia- ja etäisyydenpitovelvoitteet ovat edelleen voimassa.