Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poikkeusolojen pähkinät osa 77

1. Seppo Lappalaisen Puula Toursin laivasto sai tälle kesälle kolmannen aluksensa, joka nimettiin Sorellaksi. Sorella on italiaa. Mikä on sen suomenkielinen merkitys?

2. Harjunmaan kylätalolle tehtiin talkoilla uusi katto. a) Minä vuonna talo on valmistunut? b) Missä käytössä rakennus toimi aiemmin? c) Kenen omistuksessa talo nykyään on?

3. Kangasniemen seurakuntatalo on sisäilmaongelmien vuoksi poistettu käytöstä ja sen purkamista suunnitellaan. Milloin rakennus aikoinaan valmistui?

4. Entä minä vuonna otettiin käyttöön sen edeltäjä, vanha seurakuntatalo?

5. Kangasniemen seurakunnalla oli aikoinaan oma puutarha. Missä puutarha rakennuksineen sijaitsi?

6. Mikä on ainoa manner-Suomen kunta, jonka suomenkielinen nimi päättyy kahteen konsonanttiin?

7. Arvid Janhunen oli Mannerheim-ristin ritari numero 43. Miten hän poikkesi muista Mannerheim-ristin ritareista?

8. Mikä nykyinen valtio mainitaan Suvivirressä?

9. Missä sijaitsevat Karunan puukirkko, Iisalmen vanha pappila, pieksämäkeläinen Selkämän talo ja Niemelän torppa Konginkankaalta?

10. Mikä valtio on nimetty alkuaineen mukaan?

Oikeat vastaukset sivulla löytyvät torstaina 23.9. ilmestyvästä Kangasniemen Kunnallislehdestä.

Jos sinulla on pöytälaatikossasi hyviä kysymyksiä, joita haluat kysyä Kunnallislehden lukijoilta, lähetä kysymyksesi toimituksen osoitteeseen toimitus@kangasniemenlehti.fi. Kysymysten aiheet voivat käsitellä Kangasniemeä tai kangasniemeläisiä, mutta vapaasti voit kysyä myös kaikista muista mielenkiintoisista aiheista.