Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essote on aloittanut kolmannen koronarokoteannoksen jakelun – Kangasniemellä on voinut altistua tartunnalle

Essote on aloittanut kolmannen koronarokoteannoksen jakelun, kunta yhtymä tiedottaa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistuksen mukaan kolmannen rokoteannoksen voivat ottaa ensisijaisesti elimistön immuunivastetta alentavia sairauksia sairastavat, jotka ovat saaneet koronarokotteen kaksi ensimmäistä annosta lyhyellä 3–4 viikon annosvälillä heti alkuvuodesta 2021, kun koronarokotteita ryhdyttiin antamaan Etelä-Savossa.

– Aloitimme kolmannen rokoteannoksen jakamisen kolmessa kohderyhmässä heti, kun se mahdollistui. Ne, jotka ovat saaneet kaksi rokoteannostansa 6–12 viikon annosvälillä, eivät tässä vaiheessa kuulu kolmannen rokotteen kohderyhmiin, Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström tiivistää tiedotteessa.

Essote kohdistaa kolmannet korotteet paitsi vakavasti immuunipuutteisiin, myös niihin yli 70-vuotiaisiin palveluasumisen ja kotisairaanhoidon asiakkaisiin, jotka ovat saaneet ensimmäiset kaksi rokoteannostaan lyhyellä 3–4 viikon tehostevälillä alkuvuodesta 2021.

Kolmantena ryhmänä kolmannen rokotteen saajissa ovat ne sosiaali- ja terveyspalvelujen työntekijät, jotka ovat saaneet ensimmäiset kaksi rokoteannostaan lyhyellä 3–4 viikon tehostevälillä alkuvuodesta 2021.

Immuunipuutteisilla kolmannen rokoteannoksen saajilla tulee olla vähintään kaksi kuukautta toisen rokoteannoksen saamisesta. Muilla kohderyhmillä vähintään kuusi kuukautta toisesta annoksesta. Lähtökohtaisesti kolmas annos annetaan samalla rokotevalmisteella kuin toinen annos on annettu, mutta kolmas annos voi olla myös muuta valmistetta. Essotessa käytössä ovat Pfizer/BionTechin Comirnaty sekä Modernan koronarokotevalmisteet.

– Kaksi rokoteannosta varsinkin pitkällä annosvälillä antaa perusterveelle henkilölle tehokkaan suojan vakavaa koronavirustautia vastaan. On vielä liian varhaista arvioida, laajeneeko kolmas rokoteannos koko 12 vuotta täyttäneelle väestölle, Gärdström summaa.

Kolmannen rokoteannoksen kohderyhmiin kuuluvat voivat varata rokotusaikansa nettiajanvarauksesta: www.essote.fi/koronarokotus

Essote huolehtii rokotteiden jakelusta asumispalvelujensa yksiköissä.

Kangasniemellä on THL:n rokotusrekisterin mukaan 87,4 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä on saanut yhden rokoteannoksen ja 76 prosenttia on rokotettu kahdesti.

Viime viikolla Essoten alueella todettiin yhteensä 35 koronavirustartuntaa. THL:n tilastojen mukaan Kangasniemelle on kirjautunut kaksi uutta koronatartuntaa ja tartuntojen määrä on paikkakunnalla epidemian alusta asti nyt 38. Essoten tietojen mukaan paikkakunnalla on voinut altistua tartunnalle lauantaina 11. syyskuuta kello 10.15-10.30 välisenä aikana Työttömien kirpputorilla ja kello 10.30-11 välisenä aikana K-Market Puulantorilla.