Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essotessa odotellaan tarkempaa ohjausta uudesta koronastrategiasta – 80 prosentin rokotuskattavuus täyttymässä näillä näkymin lokakuun puoliväliin mennessä

Alkuviikon aikana Essoten alueella on todettu 11 uutta koronavirustartuntaa, joista valtaosa löytyi Mikkelistä ja karanteeniin asetettujen joukosta, tiedottaa Essote. Päivittäiset tapausmäärät ovat pysyneet melko tasaisina.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä eli ns. koronanyrkki kokoontui eilen tiistaina ja päätti pitää alueen suositukset ja rajoitukset ennallaan. Lisäksi koronanyrkki päätti, että koronatestausta ja -jäljitystä jatketaan entiseen tapaan.

– Odotamme nyt valtion tarkempaa ohjausta siitä, miten ja koska uutta kansallista koronastrategiaa lähdetään alueellisesti noudattamaan ja millainen on uusi kansallinen testausstrategia, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Mittariksi rajoituksista ja suosituksista luopumiseen valtioneuvosto on asettanut 80 prosentin rokotuskattavuuden yli 12-vuotiaiden täyden rokotussarjan suhteen. Essoten alueella yli 12-vuotiaista jo 72 prosenttia on saanut molemmat koronarokotusannokset, kun valtakunnallisesti osuus on 60,6 prosenttia.

– Tämän hetken arvion mukaan 80 prosentin kattavuus täyttyisi Etelä-Savossa viimeistään lokakuun puoleen väliin mennessä, kertoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Essote järjestää ajanvarauksettoman walk in-koronarokotustilaisuuden huomenna torstaina 9. syyskuuta kello 15–17 Kangasniemen Hyvinvointikeskuksella Sairaalantiellä.