Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essoten alueella 10 uutta koronatartuntaa viikonlopun aikana – 80 prosentin rokotuskattavuus mahdollinen lokakuuhun mennessä

Viikonlopun aikana Essoten alueella on todettu kymmenen koronavirustartuntaa, tiedottaa Essote. Suurin osa tartunnoista löytyi Mikkelistä, mutta myös muissa Essoten kunnissa niitä esiintyy tasaisesti.

– Tapausmäärät ovat tasaantuneet nykyiseen 2-5 päivittäisen tartunnan määrään. Altistuneiden määrät ovat kuitenkin huomattavan suuria, mikä työllistää paljon terveydenhuoltoa. Viikonloppuna karanteeniin asetettiin yli 250 henkilöä ja osan kontaktointi on vielä kesken, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Koronarokotuksissa kahdesti rokotettujen osuus kasvaa hyvää vauhtia kohti kertaalleen rokotettujen osuutta. Toisen rokoteannoksen saa nyt jo kuuden viikon päähän ykkösrokotteesta.

– Nyt jo yli 70 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä eteläsavolaisista on saanut kaksi rokoteannosta. Aloitimme kaikkien 12 vuotta täyttäneiden rokottamisen neljä viikkoa sitten, joten meillä on hyvät mahdollisuudet saavuttaa 80 prosentin kattavuus kahdesti rokotetuissa 12-vuotiaissa lokakuuhun mennessä. Tämä olisi tärkeää yhteiskunnan avautumista ajatellen, pandemiapäällikkö Hans Gärdström sanoo tiedotteessa.

Toisen rokoteannoksen voi aikaistaa kuuden viikon päähän ensimmäisestä annoksesta. Aikaistamisen voi varata itse rokotusten nettiajanvarauksessa tai saapumalla ajanvarauksettomiin walk in -rokotustilaisuuksiin.

Ajanvaraukseton koronarokotustilaisuus on Kangasniemellä torstaina 9. syyskuuta kello 15–17 Hyvinvointikeskuksella Sairaalantiellä.

THL:n rokotusrekisterin mukaan Kangasniemellä on nyt kertaalleen rokotettu 86,8 prosenttia kaikista yli 12-vuotiaista asukkaista ja kaksi rokotetta saaneita on 74,5 prosenttia.

Rokotusajan voi varata osoitteesta www.essote.fi/ koronarokotus. Jos käytettävissä ei ole nettiyhteyksiä, ajan voi varata Essoten puhelinnumerosta 040 359 9781 arkisin kello 8-9.

Ohjeita rokottautumiseen:

Tule rokotukseen vain terveenä.

Käytä kasvomaskia.

Desinfioi kädet saapuessa ja poistuessa.

Säilytä turvavälit muihin odottaessasi.

Ota mukaan Kela-kortti ja ota se esille odottaessasi.

Pukeudu siten, että olkavartesi paljastuu helposti.

Odota rokotuksen jälkeen rokotuspaikalla 15 minuuttia turvavälejä noudattaen.