Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essoten alueella 12 uutta koronatartuntaa – kakkosrokotteen voi ottaa jo kuuden viikon kuluttua ensimmäisestä

Essoten alueella on todettu keskiviikon 1.9. jälkeen kaksitoista uutta koronavirustartuntaa, tiedottaa Essote. Viikon mittaan esiin on tullut laajoja tartuntaketjuja ja koululuokka-altistumisia.

– Jäljityksemme on toiminut tehokkaasti ja tartuntaketjut näyttävät olevan hallinnassa. Valtaosa tartunnoista ilmenee rokottamattomilla tai yhden rokoteannoksen saaneilla. Silti myös kahden rokoteannoksen läpi tulee viikoittain yksittäisiä tartuntoja, kertoo terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Sairaalahoidossa ei tällä hetkellä ole yhtään potilasta akuutin koronataudin vuoksi. Koronanäytteenotto ja tartunnanjäljitys jatkuu vilkkaana.

Essoten nettisivujen altistumispaikkojen listauksessa kirjataan myös koulut, vaikka niiden osalta altistumisista ilmoitetaan myös henkilökohtaisesti. Altistumisia on ollut tällä viikolla Mikkelissä Kalevankankaan, Lähemäen ja Lyseon kouluissa sekä Suomen nuoriso-opisto Paukkulassa.

Koronarokoteannosten välistä aikaa on Essotessa pudotettu kuuteen viikkoon. Tähän asti rokotusväli oli vähintään kahdeksan viikkoa.

– Halutessaan toista rokoteannosta voi nyt aikaistaa, jos ensimmäisestä annoksesta on kulunut kuusi viikkoa. Aikaistaminen onnistuu varaamalla kakkosrokotteelle uuden ajan itse nettiajanvarauksesta, tai saapumalla ilman ajanvarausta walk in -rokotukseen, joiden ajankohdat löytyvät nettisivuiltamme, pandemiapäällikkö Hans Gärdström vinkkaa.

Ensimmäisen koronarokoteannoksen on ottanut jo liki 79 prosenttia koko Etelä-Savon väestöstä ja kakkosrokotteenkin lähes 64 prosenttia. 12 vuotta täyttäneistä, eli kaikista, joita tällä hetkellä voidaan rokottaa, Etelä-Savon alueen prosentit ovat 86,4 ja 69,7.

Kangasniemellä on THL:n rokotusrekisterin mukaan rokotettu kertaalleen 79,5 prosenttia asukkaista ja kakkosrokotteen on saanut 67,7 prosenttia.

12 vuotta täyttäneistä on kertaalleen rokotettu paikkakunnalla 86,8 prosenttia ja kahteen kertaan 74 prosenttia.

Essote järjestää ajanvarauksettoman walk in -rokotustilaisuuden Kangasniemellä torstaina 9.9. kello 15.00–17.00.

Rokotusten ajanvaraus onnistuu osoitteessa www.essote.fi/koronarokotus.

Koronatestin ajan voi varata osoitteessa www.essote.fi/koronatestaus.