Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essoten alueella alkuviikosta 11 koronatartuntaa – myös Kangasniemellä Walk in -rokotustilaisuus

Maanantain jälkeen Essoten alueella on todettu 11 koronavirustartuntaa. Yli puolet tapauksista löytyi karanteenissa jo olleilta, tiedottaa Essote.

– Mikkelissä vanhojen tanssien jatkoille osallistuneilta on löytynyt koronatapauksia. Kaikkien tanssitapahtuman jatkoille osallistuneiden pitää hakeutua pienistäkin oireista testiin välittömästi, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström tiedotteessa.

Kahden viime päivän testimäärät yksistään Mikkelissä ovat olleet liki 800 testiä, mutta nyt ruuhka alkaa helpottaa ja vapaita testiaikoja löytyy netistä. Käytössä on silti Mikkelissä edelleen kaikki kolme testipistettä keskussairaalalla.

Tartunnanjäljitys on kovasta kuormasta huolimatta pysynyt tilanteen tasalla.

– Tilanteen hoitaminen vaatii tällä hetkellä huomattavasti resursseja ja vaikuttaa merkittävästi Essoten palveluiden tuottamisen lisäksi kuntien talouteen. Onkin hyvin tärkeää, että valtioneuvosto pitää kiinni linjauksestaan täysimääräisistä korvauksista kunnille, muistuttaa terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui tiistaina ja päätti pitää epidemiavaiheen ennallaan kiihtymisvaiheessa, joka alkoi 13. elokuuta. Myös suositukset säilyivät ennallaan, eli kasvomaskia suositellaan käytettävän laajasti kodin ulkopuolella ja ravitsemusliikkeissä oman pöytäseurueen ulkopuolella.

Essote järjestää ensi viikolla Kangasniemellä koronarokotusten ajanvarauksettoman Walk in -tilaisuuden. Walk in -rokotustilaisuudessa saa ilman ajanvarausta ensimmäisen koronarokotteen tai aikaistetun kakkosrokotteen, jos ykkösrokotteesta on kulunut vähintään kahdeksan viikkoa. Kangasniemen Walk in -rokotustilaisuus to 9.9. kello 15-17 Hyvinvointikeskuksessa.

THL:n rokotusrekisterin mukaan Kangasniemellä ensimmäisen rokotteen on saanut nyt 79,2 prosenttia asukkaista ja täyden rokotesarjan 66,8 prosenttia.