Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

12 koronatartuntaa Juvalla, Mikkelissä ja Mäntyharjulla – Mikkelin Pomppumaailma -tapahtumassa tartuntoja

Kahden viime vuorokauden aikana Essoten alueella Juvalla, Mikkelissä ja Mäntyharjulla on todettu 12 uutta koronavirustartuntaa, tiedottaa Essote.

– Uusia koulualtistumisia on valitettavasti tullut. Jatkossa nostamme myös koulut altistumispaikkojen listalle nettisivuille, vaikka tavoittelemme ensisijaisesti henkilökohtaisesti oppilaitoksissa altistuneita henkilöitä, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo tiedotteessa.

Useampia koronatartuntoja on todettu Mikkelin Kalevankankaan Kuplahallissa järjestetyssä Pomppumaailma-tapahtumassa 19.–22. elokuuta vierailleiden joukossa.

– Pomppumaailmassa käyneille suosittelen vahvasti pienistäkin oireista hakeutumaan koronatestiin ja välttämään oireisena kaikkia kontakteja, Seppälä muistuttaa.

Essoten alueella on käytössä kolme tapaa hakeutua koronatestiin. Hakeutua voi tekemällä oirearvion ja yhteydenottopyynnön osoitteessa www.omaolo.fi tai varaamalla ajan Mikkelin keskussairaalalle osoitteesta essote-covid.eaika.fi. Testaukseen voi hakeutua myös soittamalla Päivystysapuun numeroon 116 117.

Essoten koronatestauksen näytteenottopisteitä on Mikkelin keskussairaalan lisäksi myös Hirvensalmen, Juvan, Kangasniemen, Mäntyharjun, Pertunmaan ja Puumalan hyvinvointikeskuksissa ja -asemilla. Pääosa näytteistä tutkitaan Islabin Mikkelin laboratoriossa, mutta osa myös Islabin Kuopion laboratoriossa ja Ruokaviraston laboratorioissa.

Koronarokotukset jatkuvat kakkosrokotuksiin painottuen. Ykkösrokotuksen hakeville aika kakkosrokotukseen annetaan nyt noin kahdeksan viikon päähän.