Seurantalojen ylläpitokustannuksiin on haettavissa korona-avustuksia

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa korona-avustuksia seurantaloja ylläpitäville yhteisöille. Avustus on tarkoitettu seurantalomaisessa käytössä olevia taloja ylläpitäville yhteisöille ja säätiöille, joiden toiminta on vaikeutunut tai estynyt koronapandemiasta johtuvien rajoitusten ja suositusten vuoksi ajalla 1.4.-31.12.2021. Avustus on tarkoitettu talojen ylläpitokustannusten kattamiseen, joita ovat mm. sähkö-, lämmitys- ja vesimaksut, tietoliikennemaksut, vakuutukset, kiinteistöverot, kiinteistöhuollon maksut ja palkkamenot, välttämättömät huoltokorjaukset sekä mahdolliset muut rakennuksen käyttökunnossa pitämiseen liittyvät menot.

Avustusta ei voida käyttää hallintohenkilökunnan tai toiminnan vetäjien palkkoihin, muihin toimintamenoihin, lainanhoitokuluihin tai lainan lyhennyksiin. Avustuksella ei voida myöskään kattaa varsinaisten korjausinvestointien tai peruskorjaamisen kustannuksia.

Kuluvan vuoden toisessa valtion lisätalousarviossa on osoitettu yhteensä 3,5 miljoonaa euroa avustuksiin, joita voidaan myöntää kulttuuriperintöalan yhteisöille sekä seurantalojen ja työväentalojen ylläpitokustannuksiin. Kulttuuriperintöalan yhteisöjen avustuksia koskeva haku päättyi kesäkuussa ja näihin avustuksiin on tarkoitus käyttää enintään 1,5 miljoonaa euroa. Loppuosa määrärahasta on tarkoitus käyttää seurantalojen ylläpitokustannusten kattamiseen.

Seurantaloja ylläpitävien yhteisöjen korona-avuksen hakuaika alkoi 23.8.2021 ja päättyy 23.9.2021 kello 16.15. Hakuajan umpeutumisen jälkeen saapuneita hakemuksia ei oteta huomioon.

Opetus- ja kulttuuriministeriö muistuttaa, että hakemuksen tekoa ei tulisi jättää viimeiseen haun aukiolopäivään, jotta sähköinen hakujärjestelmä ei ylikuormittuisi. Avustusta haetaan opetus- ja kulttuurimininteriön sähköisen asiointipalvelun kautta.

Ministeriö myös kehottaa, että hakijayhteisöjen kannattaa varmistaa hyvissä ajoin, että yhteisön asiointivaltuudet ovat kunnossa, sillä hakemuksen lähettäminen on mahdollista vain tarvittavilla asiointivaltuuksilla. Asiointipalveluun tulee myös syöttää tarvittavat pakolliset yhteisön tiedot ennen kuin hakemuksen pystyy lähettämään. Lisätietoa asiasta löytyy asiointipalvelun käyttöohjeessa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka