Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essoten alue pysyy kiihtymisvaiheessa – Kangasniemen vanhimmissa ikäluokissa rokotuskattavuus on jo yli 80 prosenttia

Maanantain jälkeen Essoten alueella Mikkelissä ja Mäntyharjulla on todettu kuusi koronavirustartuntaa, tiedottaa Essote. Altistumisia on ilmennyt tartuntamääriin nähden paljon.

– Koulujen ja oppilaitosten altistumismäärät ovat työllistäneet paljon, Mäntyharjun yhtenäiskoululla ja Mikkelin lukiolla on tapahtunut altistumisia. Suuret ihmismäärät ovat tuoneet altistumisia myös julkisilla paikoilla, kuten Mikkelin Pomppumaailmassa ja Kalamarkkinoilla, kertoo terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Tartunnanjäljitystiimi lisää Essoten nettisivuille sellaisia julkisia altistumispaikkoja, joista altistuneita ei voida henkilökohtaisesti jäljittää. Altistumispaikkojen listaus löytyy osoitteesta www.essote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat-essoten-alueella/

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui tiistaina ja päätti pitää Essoten alueen edelleen kiihtymisvaiheessa. Ohjeistukset säilyvät siis ennallaan.

– Koronanyrkkimme tarkastelee tilannetta seuraavan kerran ensi viikolla. Rokotustahdin kiihtyminen ja kansallisesti laskevat tartuntamäärät lupaavat hyvää, Seppälä jatkaa.

Essote järjestää ajanvarauksettomia Walk In -rokotustilaisuuksia Mäntyharjulla, Juvalla ja Mikkelissä. Kangasniemellä on tarjolla koronarokotusten ilta-aikoja ensimmäiselle rokotukselle tiistaina 31.8. kello 18-20. Ajanvaraus tapahtuu Essoten nettisivujen kautta www.essote.fi/koronarokotus/

Koronarokotukset ovat edistyneet Kangasniemellä. THL:n rokotusrekisterin mukaan ensimmäisen rokotteen on nyt saanut 78,2 prosenttia paikkakunnan asukkaista ja kahteen kertaan on rokotettu 62,5 prosenttia.

Korkein rokotuskattavuus on 70–74-vuotiaiden ikäryhmässä. Heistä 88,7 prosenttia on saanut täydet rokoteannokset. Yli 80 prosentin rokotuskattavuus on paikkakunnalla nyt kaikissa ikäluokissa 55 ikävuodesta ylös päin.

Vastikään rokotusten piirin tulleista 12–15-vuotiaista on tähän mennessä rokotettu kertaalleen 58,4 prosenttia. Nuoret ikäluokat ovat käyneet hyvin piikillä, sillä 16–19-vuotiaista on kertaalleen rokotettu 77,3 prosenttia ja 20–24-vuotiaista 70,4 prosenttia.