Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikonlopun aikana löytyi Essoten alueella 9 tartuntaa – Kangasniemellä yli puolet 12–15-vuotiaista on rokotettu kertaalleen

Essoten alueelta on löytynyt viikonlopun aikana yhdeksän uutta koronatartuntaa, tiedottaa Essote. Tartuntoja todettiin Mikkelissä, Pieksämäellä ja Mäntyharjulla. Mäntyharjulla on tapahtunut koulualtistus yhtenäiskoulussa, altistuneet on pääosin saatu tavoitettua. Pieksämäellä altistuminen on tapahtunut Vaalijalan Nenonpellon yksikössä.

– Altistuneiden kontaktointi on edelleen käynnissä, viikonlopun aikana määrättiin reilut sata karanteenia. Tartunnan saaneissa on rokottamattomia, kertaalleen rokotettuja ja jokunen kahdesti rokotettukin. Kahdesti rokotettukin voi infektoitua, jos altistus on tarpeeksi voimakas, kertoo terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Viikonlopun aikana valitettavasti yksi koronan vuoksi sairaalahoidossa ollut potilas menehtyi.

– Sairaalahoidon tarve on pysynyt melko tasaisena muutamissa potilaissa. Sairaalahoitoon on joutunut potilaita myös nuoremmista ikäryhmistä, kertoo Seppälä.

Kotiolosuhteisiin eristettyjen sairastuneiden vointia seurataan ja tarpeen vaatiessa heidän tilanteensa arvioidaan sairaalassa.

Ajanvarauksettomat Walk In -rokotukset ensirokotuksille ja toisen rokotuksen aikaistajille jatkuvat tällä viikolla Mikkelissä ja Mäntyharjussa. Mikkelin keskussairaalalla ajanvaraukseton rokotusjono on avoinna tänään maanantaina kello 17.30 asti ja torstaina 26.8. kello 15.15–17.30. Mäntyharjulla on luvassa Walk In -rokotustilaisuus ensi viikon tiistaina 31.8. kello 9–12. Kakkosrokotuksen ajankohtaa voi aikaistaa Walk In -rokotuksissa, jos ensimmäisestä rokotteesta on kulunut vähintään kahdeksan viikkoa.

Essote on avannut Kangasniemelle lisää koronarokotusaikoja. Keskiviikkona 25.8. on rokotusaikoja ilta-aikoina kello 17.50 alkaen. Ensi viikolla aikoja on maanantaina 30.8. kello 14.15 alkaen ja keskiviikkona 31.8. klo 17.50 alkaen.

Kaikki Kangasniemelle varattavissa olevat rokotusajat on tarkoitettu ensimmäistä rokotusta varten. Rokotussarjan toisen rokotusajan saa tiedoksi ensimmäisen rokotuksen yhteydessä. Rokotusvuorossa ovat kaikki 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat. Lisää tietoa rokotuksista ja ajanvaraus osoitteessa www.essote.fi/koronarokotus/

Kangasniemellä rokotukset ovat edistyneet mukavasti. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen rokotusrekisterin mukaan ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 78,2 prosenttia ja kaksi annosta 62,5 prosenttia kaikista paikkakunnan rokotusikäisistä. 12–15-vuotiaista on rokotettu nyt kertaalleen 58,4 prosenttia. Suurin rokotuskattavuus on 70–74-vuotiaiden keskuudessa, joista 88,7 prosenttia on saanut molemmat rokotusannokset.