Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alkuviikolla yhdeksän uutta koronatartuntaa Essoten alueella – uusille rajoituksille ei tarvetta

Maanantain jälkeen Essoten alueella on todettu yhdeksän positiivista koronatestien tulosta, tiedottaa Essote.

– Iso osa tartunnoista löytyi jo aiemmin karanteeniin asetettujen henkilöiden joukosta, joita on yli 300. Laajimmat viikonlopun tienoilla leviämään lähteneet tartuntaketjut on siis saatu hallintaan. Tartunnanjäljitys on toiminut erinomaisesti kovasta kuormituksesta huolimatta, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui tiistaina pohtimaan suosituksia ja rajoituksia. Koronanyrkki päätti pitää nykyiset kiihtymisvaiheen suositukset voimassa.

– Aluehallintovirasto on kysynyt Essoten kantaa mahdollisista yleisötapahtumien lisärajoituksista. Kun tartuntaketjut ovat näin hyvin hallinnassa, niin uusille rajoituksille ei ole tarvetta eivätkä ne ole tartuntatautilain näkökulmasta edes mahdollisia, Seppälä kertoo.

Mikkelin keskussairaalassa ovat nyt käytössä ilman ajanvarausta ns. walk-in-koronarokotukset sekä ensimmäisen koronarokotuksen ottajille että henkilöille, jotka haluavat aikaistaa toisen koronarokotuksensa. Toinen koronarokotus annetaan aikaisintaan kahdeksan viikkoa ensimmäisestä.

Ilman ajanvarausta voi rokottautua torstaina 19.8 klo 15.15-17.30 ja maanantaina 23.8. klo 9.30-17.30.