Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essoten alueella löytyi vuorokaudessa 21 uutta koronatartuntaa – alue siirtyi kiihtymisvaiheeseen

Viimeisen vuorokauden aikana Essoten alueella on todettu kaikkiaan 21 uutta koronatartuntaa.

Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kutsui lisääntyneiden tartuntojen johdosta koronakoordinaatioryhmän tänään koolle. Tämä niin sanottu koronanyrkki päätti siirtää alueen kiihtymisvaiheeseen ja tiukentaa suosituksia ja ohjeistuksia.

– Tiukennuksia suosituksiin tuli lähinnä maskin käyttöön oman pöydän ulkopuolella ravintoloissa ja turvavälien pitämiseen kaikissa lähipiirin ulkopuolisissa kohtaamisissa. Suosituksemme olivat jo ennestään pitkälti kiihtymisvaiheen mukaisia, tiivistää Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Tartuntoja löytyy nyt erityisesti joukkotapahtumissa ja ravintoloissa käyneistä sekä koululaisista ja lapsista.

– Useat tartunnat näyttävät tapahtuneen viime viikonloppuna ja niiden lähteet ovat mitä todennäköisimmin Mikkelin baareissa. Kaikkia viime viikonloppuna Bar Domissa ja ravintola Wilhelmissä lauantai iltana tai yönä asioineita suositellaan käyttämään kasvomaskia kaikissa kontakteissaan ja hakeutumaan pienestäkin oireesta koronanäytteeseen, kehottaa Seppälä.

Mikkeliläisessä Kattilansillan päiväkodissa on todettu altistuminen ja karanteeniin asetettaviin otetaan yhteyttä tämän päivän aikana. Myös Mikkelin lukiossa ja Launialan koulussa on tapahtunut altistumisia. Essote pyrkii tavoittamaan altistuneet viikonlopun aikana.

– Tartunnanjäljitys on nyt vielä kovin kesken ja uusia altistumisia etenkin kouluissa ja päiväkodeissa voi vielä ilmetä. Tauti etenee ja epidemia selvästi kiihtyy nyt nuorissa ikäryhmissä. Kaikkien pientenkin lasten ja nuorten tulee käydä koronatestauksessa vähäistenkin oireiden johdosta, Seppälä pyytää.

Koronarokotteen rokotusvuorossa ovat nyt kaikki yli 12-vuotiaat ja he voivat varata rokotusajan osoitteesta www.essote.fi/koronarokotus.

Kangasniemellä on THL:n rokotusrekisterin mukaan rokotettu kertaalleen 75,5 prosenttia yli 12-vuotiaista ja toisen annoksen on saanut 56,6 prosenttia rokotettavasta väestöstä.

Ikäryhmittäin korkein rokotuskattavuus on paikkakunnalla 70-74-vuotiaiden keskuudessa. Heistä reilut 87 prosenttia on saanut molemmat rokoteannokset. Yli 80 prosentin kahden annoksen rokotuskattavuus on kaikissa yli 60-vuotiaiden ikäryhmissä. 50-59-vuotiaiden keskuudessa rokotuskattavuus on yli 70 prosenttia.

Nuoremmista ikäryhmistä 20–24-vuotiaat ovat käyneet ahkerasti ensimmäisellä rokotuksella, sillä heistä on kertaalleen rokotettu jo 70,8 prosenttia. Vähiten rokotteita ovat toistaiseksi saaneet 12–19-vuotiaat, mutta yli 12-vuotiaiden rokotukset alkoivatkin muiden kuin riskiryhmien osalta vasta tällä viikolla. Heistä on kertaalleen rokotettu nyt 36,5 prosenttia.

Toiseksi vähiten paikkakunnalla on rokotettu 30–34-vuotiaita, joista on tähän mennessä rokotettu kertaalleen reilut 64 prosenttia ja kahden annoksen saaneita on 14,6 prosenttia ikäluokasta.