Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusia koronatartuntoja todettu 13 Essoten alueella – karanteeniin lähes 200 ihmistä

Essoten alueella on todettu tiistain jälkeen 13 uutta positiivista koronatestien tulosta, tiedottaa Essote.

Valtaosa tartunnoista, kaikkiaan 10, löytyi Mikkelistä. Kaksi testitulosta kirjautuu Pieksämäelle ja yksi Mäntyharjulle.

Lähes 200 henkilöä on asetettu viime päivinä karanteeniin johtuen suurista joukkoaltistuksista, joita on tullut muun muassa aikuisten joukkueurheilusta ja työpaikkojen kokouksista. Myös sellaisia yksittäisiä jatkotartuntoja on löytynyt, joiden lähde on todennäköisesti Puumalassa vietetyistä Siltakemmakoista ja Mikkelin ravintoloiden yöelämästä viime viikolta.

– Terveydenhuollon kuormitus on kasvanut kovasti. Tartunnanjäljityksessä ollaan jo kovilla ja myös sairaalahoidossa ja tehohoidossa olevien potilaiden takia joudutaan kiireettömiä aikoja perumaan ja siirtämään terveydenhuoltohenkilöstöä koronatilanteen hoitoon, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Koronakoordinaatioryhmän kutsuminen koolle on Seppälän mukaan harkinnassa. Ns. koronanyrkki kokoontui viimeksi tiistaina 10. elokuuta ja päätti pitää alueen suositukset ennallaan.

– Kyseessä on vielä yksittäisen päivän suuri tapausmäärä. Kyse voi vielä olla osin sattumaa ja liittyä vain viime viikonloppuun. Jos tapausmäärät nousevat näihin lukuihin jatkossakin ja altistuneiden määrät ovat tallaisia, tulee alueen tilaa arvioida koronakoordinaatioryhmässä, Seppälä sanoo.

Essote on päivittänyt koronavirukselle altistumisen paikkojen listaa. Sen mukaan altistua on voinut muun muassa maanantaina 9. elokuuta kello 13.30-16.30 Mikkelin keskussairaalan päivystyksessä. Katso altistumispaikat täältä.

Koronatestiajan Mikkeliin voi varata Essoten nettisivuilta täältä tai matkailija Finentry-järjestelmän kautta.

Katso rokotustiedot ja varaa rokotusaika täältä.