Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikonloppuna Essoten alueella 10 uutta koronatartuntaa – rokotukset laajenivat 12 vuotta täyttäneisiin

Essoten alueella on todettu viikonlopun aikana 10 uutta koronavirustartuntaa, tiedottaa Essote. Noin puolet tartunnoista löytyi karanteeniin asetettujen joukosta, loput ovat uusia.

Tartuntojen jäljitys on edelleen käynnissä osassa tapauksissa, eikä niiden lähde ole tiedossa.

– Uusia tartuntoja näyttää ilmenevän hyvin tasaista tahtia. Muutamien henkilöiden tauti vaatii myös sairaalahoitoa, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Essote on päivittänyt jälleen ja tulee todennäköisesti päivittämään lisää altistumispaikkojen listaa. Lista löytyy osoitteesta https://www.essote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat-essoten-alueella/

Maanantaista 9. elokuuta lähtien Essote on alkanut tarjota rokotteita kaikille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille.

– Pääosa lapsista ja nuorista rokotetaan yhteistyössä kouluterveydenhuollon kanssa. Halutessaan lapset ja nuoret voivat ottaa rokotteen myös joukkorokotuspaikoissa, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Alaikäinen voi itse päättää koronarokotteen ottamisesta, jos terveydenhuollon ammattilainen katsoo, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään hoidostaan. Jos nuori ei ole kykenevä päättämään hoidostaan itse, rokotuspäätökseen tarvitaan huoltajien allekirjoittama kirjallinen suostumus.

Rokotustiedot ja rokotusaikojen varaukset löytyvät osoitteesta: https://www.essote.fi/koronarokotus/