Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdeksän uutta koronatartuntaa Essoten alueella – ensimmäisten rokotteiden ilta-aikoja avattu myös Kangasniemelle

Essoten alueella on todettu keskiviikon 28. heinäkuuta jälkeen yhdeksän uutta koronavirustartuntaa, tiedottaa Essote. Tartunnat painottuvat rokottamattomiin ja kertaalleen rokotettuihin alle 40-vuotiaisiin.

– Sairaalahoidossa meillä ei ole ketään, mutta viimeisen viikon aikana kaksi potilasta on lähetetty kotipaikkakunnillensa sairaalahoitoon. Koronatauti ei ole vaaraton nuorillekaan, pandemiapäällikkö Hans Gärdström muistuttaa.

Etelä-Savon alue on edelleen koronaepidemian perusvaiheessa. Julkisia altistumispaikkoja on päivitetty tartunnanjäljityksen toimesta Essoten nettisivuille.

Koronarokotukset ovat edenneet tällä viikolla hyvää tahtia. Yli 73 prosenttia Etelä-Savon väestöstä on saanut ensimmäisen rokoteannoksen ja reilut 45 prosenttia on saanut täyden rokotesarjan.

– Ykkösrokotteen ottokin on herättänyt uudelleen innokkuutta, erityisesti nuoremmissa ikäryhmissä, joten kiitos kaikille nuoremmillekin, jotka ovat päättäneet rokottautua, Gärdström kiittelee.

Essote avasi uusia ensimmäisten rokotteiden ilta-aikoja ensi viikolle Mikkelin lisäksi myös Juvalle, Kangasniemelle ja Mäntyharjulle.

Koronarokotustiedot ja ajanvaraus: www.essote.fi/koronarokotus

Kolme tapaa koronatestiin: www.essote.fi/koronatestaus

Altistumispaikat Essoten alueella: www.essote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat-essoten-alueella