Yhdeksän uutta koronatartuntaa Essoten alueella – ensimmäisten rokotteiden ilta-aikoja avattu myös Kangasniemelle

Essoten alueella on todettu yhdeksän uutta koronataruntaa. Vesa Vuorela

Nelli Valjakka

Essoten alueella on todettu keskiviikon 28. heinäkuuta jälkeen yhdeksän uutta koronavirustartuntaa, tiedottaa Essote. Tartunnat painottuvat rokottamattomiin ja kertaalleen rokotettuihin alle 40-vuotiaisiin.

– Sairaalahoidossa meillä ei ole ketään, mutta viimeisen viikon aikana kaksi potilasta on lähetetty kotipaikkakunnillensa sairaalahoitoon. Koronatauti ei ole vaaraton nuorillekaan, pandemiapäällikkö Hans Gärdström muistuttaa.

Etelä-Savon alue on edelleen koronaepidemian perusvaiheessa. Julkisia altistumispaikkoja on päivitetty tartunnanjäljityksen toimesta Essoten nettisivuille.

Koronarokotukset ovat edenneet tällä viikolla hyvää tahtia. Yli 73 prosenttia Etelä-Savon väestöstä on saanut ensimmäisen rokoteannoksen ja reilut 45 prosenttia on saanut täyden rokotesarjan.

– Ykkösrokotteen ottokin on herättänyt uudelleen innokkuutta, erityisesti nuoremmissa ikäryhmissä, joten kiitos kaikille nuoremmillekin, jotka ovat päättäneet rokottautua, Gärdström kiittelee.

Essote avasi uusia ensimmäisten rokotteiden ilta-aikoja ensi viikolle Mikkelin lisäksi myös Juvalle, Kangasniemelle ja Mäntyharjulle.

Koronarokotustiedot ja ajanvaraus: www.essote.fi/koronarokotus

Kolme tapaa koronatestiin: www.essote.fi/koronatestaus

Altistumispaikat Essoten alueella: www.essote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat-essoten-alueella

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka