Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Useita murtoja ja varoitus epämääräisistä huijauspuheluista – kaikki havainnot ovat tärkeitä

Epämääräisiä huijauspuheluita sekä useita murtoja on havaittu Kangasniemellä viime aikoina. Tiistaina Veikon Kone tiedotti Facebook-sivuillaan aamuyöllä myymälässä tapahtuneesta murrosta. Myymälän etuoven lasi oli rikottu, ja sisälläkin vahinkoa oli tehty, Juha Laitinen Veikon Koneelta kertoo. Tapauksen tutkinta on vielä kesken.

Murtojen kohteeksi ovat joutuneet esimerkiksi myös muutamat asunnot sekä vapaa-ajan asunnot, ylikonstaapeli Toni Reinikainen kertoo. Pimenevissä illoissa myös esimerkiksi perämoottoreita on varastettu.

– Osa näistä tapauksista on jo selvinnyt, osa selviämässä ja jotkut vaativat vielä työtä, Reinikainen sanoo.

Kaikissa tapauksissa ei ole sama tekijä, vaan kyseessä on eri tekijöitä ja porukoita. Reinikainen kertoo, että tekijöiden joukossa on paikallisia, sekä mahdollisesti ohikulkijoita ja naapurikuntien asukkaita.

Tapauksien selvittämistä varten kaikki vihjeet ja tiedot ovat oleellisia. Pienestäkin aavistuksesta jostain epäilyttävästä kannattaa olla yhteydessä poliisiin.

– Parempi pitää silmät auki ja ilmoittaa, kuin kokonaan ummistaa silmät, Reinikainen kehottaa.

Kangasniemen Yrittäjät ry varoittaa ihmisiä Facebook-sivuillaan epämääräisistä numeroista tulevista puheluista. Numerosta esittäydytään hälytysjärjestelmiä myyväksi firmaksi ja myyntipuhelun tyylisesti udellaan yksityiskohtaisia tietoja nykyisestä hälytysjärjestelmästä. Tällaisiin puheluihin kannattaa suhtautua hyvin varauksellisesti.