Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essoten alueella 16 uutta koronatartuntaa – Etelä-Savo lähellä siirtyä epidemian kiihtymisvaiheeseen

Essoten alueella koronatesteissä on todettu alkuviikon aikana peräti 16 uutta koronavirustartuntaa, tiedottaa Essote. Maanantaina ja tiistaina Mikkelissä otettiin yhteensä noin 320 näytettä.

– Näiden lisääntyvien tartuntamäärien perusteella on todennäköistä, että alueellamme on nyt ihmisiä, joilla on koronatartunta, mutta he eivät vielä tiedä sitä. Tartuntoja on tullut nyt myös ulkotiloissa tapahtuneissa ystävysten kohtaamisissa. Se kertoo siitä, että virus voi tarttua todella helposti, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo tiedotteessa.

Gärdström painottaa, että julkisissa tiloissa kasvomaskin käyttöä suositellaan nyt erittäin vahvasti. Myös ihmisten väliset etäisyydet ovat oleellisia tartuntariskin pienentämisessä.

Etelä-Savo on tartuntamäärien valossa erittäin lähellä siirtyä epidemian perusvaiheesta kiihtymisvaiheeseen. Alueellinen koordinaatioryhmä, eli ns. koronanyrkki on kokoontumisvalmiudessa.

– Mikäli tartuntamäärät jatkavat nousuaan ja sairaalahoidon tarve lisääntyy, täytyy kiihtymisvaihetta harkita. Meillä kaikilla on yksilöinä nyt vastuu koronatorjunnasta. Koronarokotteen ottaminen on tärkeää kaikille, jotka kuuluvat rokotettaviin ikäryhmiin, jotta esimerkiksi oppilaitokset voisivat aloittaa tulevan lukukautensa niin normaalisti kuin mahdollista, Gärdström suosittaa.

Pandemiapäällikkö on laskenut Etelä-Savon rokotekattavuuden olevan kaiken ikäisestä väestöstä ensimmäisen ja toisen rokoteannoksen suhteen nyt noin 73 ja 43 prosenttia. Lukemat ovat hieman suuremmat, kuin THL:n tilastoissa Etelä-Savon osalta, sillä kaikista kunnista ei rokotusmäärät ole vielä siirtyneet valtakunnan tilastoon.

THL:n vastaavat prosenttiosuudet koko maan osalta olivat tiistaina 70,6 ja 40,2 prosenttia. Kangasniemellä ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 73,6 prosenttia väestöstä ja toisen annoksen 46,4.