Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikonloppuna 14 uutta koronatartuntaa Essoten alueella – tartuntoja esimerkiksi perhepiireistä ja harrastuksista

Essoten alueella on todettu perjantain 23. heinäkuuta jälkeen yhteensä 14 uutta koronavirustartuntaa, tiedottaa Essote. Viime viikon alun testausruuhka on ohi, viikonloppuna Mikkelissä otettiin yhteensä vain reilut 250 koronanäytettä, mihin nähden tartuntamäärät ovat korkeita. Tartunnanjäljityksessä on saatu selville jo lähes kaikkien tartuntojen lähteet ja ketjut.

– Suurin osa sairastuneista on nyt alle 40-vuotiaita. Tartuntoja tulee perhepiireistä, ystävien tapaamisista, perhejuhlista, harrastuksista, eli edelleen kannattaa pitää henkilötapaamisten määrät pieninä, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo tiedotteessa.

Vaikka taudinkuva rokotetuilla henkilöillä yhä harvemmin kehittyy vakavaksi, voi koronavirusinfektio olla varsin kiusallinen ja pitkäkestoinen sairaus. Essotella ei ole tällä hetkellä osastohoidossa yhtään potilasta koronan vuoksi.

– Alueellamme on kuitenkin testattu positiiviseksi vapaa-ajan asukkaita, joista osa on siirtynyt sairastamaan kotipaikkakunnalleen ja jopa sairaalahoitoon. Vähäoireisestakin koronataudista voi seurata jälkioireita ja tämänkin vuoksi on tärkeää, että sairastumismäärät saadaan pysymään alhaisina, Gärdström muistuttaa.

Viikonlopun tartunnoissa oli mukana rokottamattomia ja kertaalleen rokotettuja. Kaksi rokoteannosta antaa hyvää suojaa tartuntaa vastaan ja yksi rokoteannos jo merkittävää suojaa vakavalle tautimuodolle. Essote tarjoaa edelleen aikoja ensimmäisille koronarokotuksille.

Koronarokotustiedot ja ajanvaraus: www.essote.fi/koronarokotus

Kolme tapaa koronatestiin: www.essote.fi/koronatestaus

Altistumispaikat Essoten alueella: www.essote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat-essoten-alueella