Essoten alueella todettiin viisi uutta koronatartuntaa

Essoten alueella on todettu keskiviikon 21. heinäkuuta jälkeen viisi uutta koronavirustartuntaa, tiedottaa Essote. Uudet tartunnat eivät ole tuottaneet alkuviikon kaltaisia suuria altistumisia. Suuria ihmisjoukkoja kannattaa silti edelleen välttää ja pitää henkilötapaamisten määrä maltillisena.

– Näistä tartunnoista osa on löytynyt jo karanteenissa olleilta, joten näyttää siltä, että ihmiset ovat toimineet alkuviikon suurten tartuntamäärien jälkeen hienosti, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

Essoten alueen altistumispaikat löytyvät osoitteesta www.essote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat-essoten-alueella

Kangasniemellä on voinut altistua koronavirukselle lauantaina 17. heinäkuuta Syvälahden lavalla kello 20.30 - 01.00 välisenä aikana. Jos olet ollut samaan aikaan altistumispaikassa ja sinulle tulee seuraavan 14 vuorokauden aikana koronaan sopivia oireita, tee oirearvio verkossa omaolo.fi tai ota yhteyttä Päivystysapuun 116 117, ohjeistaa Essote.

Koronarokotuksissa määrät kasvavat edelleen tasaisesti. Essote on rokottanut nyt kertaalleen yli 83 prosenttia alueen 16 vuotta täyttäneestä väestöstä. Kakkosrokotusten määrä kipusi tänään yli 45 prosentin samassa ikäryhmässä. Kangasniemellä ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 73,6 prosenttia väestöstä ja toisen annoksen 42,2 prosenttia.

– Kiitos kaikille rokotteen jo ottaneille, niistä on selvästi apua terveydenhuoltomme kuormitustakin ajatellen. Ensi viikollekin on vielä tarjolla ensimmäisten rokotusten aikoja, ja pystymme avaamaan uusia aikoja tarvittaessa tuleville viikoille, sillä saimme pienen erän rokotteita lisää, Gärdström sanoo.

Koronarokotustiedot ja ajanvaraus: www.essote.fi/koronarokotus

Kolme tapaa koronatestiin: www.essote.fi/koronatestaus

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka