Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuusi uutta koronatartuntaa Essoten alueella – karanteeniin asetettu lähemmäs 200 ihmistä

Essoten alueella on todettu kuusi uutta koronavirustartuntaa tiistain 20. heinäkuuta jälkeen, tiedottaa Essote.

– Tartunnanjäljityksessä on jouduttu tekemään kovasti töitä, ja viime päivien tartuntojen johdosta karanteeniin asetettujen määrä hipoo jo kahtasataa, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

Tartuntaketjujen katkaisemisessa olennaista on karanteeniohjeiden noudattaminen myös kesäloma-aikana.

– Ilman karanteeniakin suosittelen, että tavattaisiin ihmisiä vain pienissä ryhmissä ja mieluiten ulkotiloissa, sillä koronaviruksen delta-variantti tarttuu äärimmäisen helposti. Koronatestaukseen on nyt hakeuduttu todella hyvin, siitä kiitos kaikille vastuuntuntoisille, Gärdström jatkaa.

Tiistaina 20. heinäkuuta Essoten päiväkohtainen koronatestien lukumäärä oli suurin koko korona-aikana, noin 460 testiä. Osa näytteistä lähetettiin Kuopioon analysoinnin nopeuttamiseksi. Essote testaa täydellä kapasiteetillaan, Mikkelissä kahdella testipisteellä, mutta tästä huolimatta testauksen ajanvaraus on ruuhkautunut. Päivystysavun 116 117 koronalinjalle on pitkä jono ja nettivarauksessa aikaa ei välttämättä saa enää samalle päivälle. Jos kokee selviä koronaan viittaavia oireita, ei tule tavata ketään muita, vaan soittaa Päivystysavun koronalinjalle numeroon 116 117.

Kolme tapaa koronatestiin: www.essote.fi/koronatestaus

Altistumispaikat Essoten alueella: www.essote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat-essoten-alueella

Koronarokotustiedot ja ajanvaraus: www.essote.fi/koronarokotus