Essoten alueella todettiin 10 uutta koronatartuntaa – jäljityksessä on ilmennyt useampia tartuntaketjuja

Essoten alueella on vahvistettu maanantain 19. heinäkuuta tiedotteen jälkeen kymmenen uutta koronavirustartuntaa, tiedottaa Essote. Yhdeksän tartuntaa todettiin Mikkelissä ja yksi Mäntyharjulla. Lähes kaikki ovat jäljittymässä kotimaisiin tartuntalähteisiin.

– Tartuntaketjuja on ilmennyt jäljityksessä useampia. Tämä kertoo siitä, että ihmiset liikkuvat ja kohtaavat toisiaan vilkkaasti. Varovaisuuteen on kuitenkin nyt syytä, muistetaan ihmisiä tavatessa turvavälit, noudatetaan hyvää käsihygieniaa ja käytetään julkisissa sisätiloissa kasvomaskia, kun turvavälejä ei pystytä pitämään, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

Karanteenissa on tällä hetkellä noin sata henkilöä. Altistumispaikkojen listalle on lisätty viime viikonlopulta muun muassa kauppoja.

Rokottautumiseen on viimeistään nyt syytä ryhtyä. Essote on avannut uusia rokotusaikoja Mikkeliin tämän ja ensi viikon tiistai- ja torstai-illoille klo 15-18, jotta ensirokotteen saaminen olisi mahdollisimman helppoa kaikille yli 16-vuotiaille ja 12–15-vuotiaille riskiryhmäläisille, joilla ensimmäistä rokotetta ei vielä ole.

– Erityisen tärkeää olisi nyt saada rokotuskattavuutta vielä ylemmäs. Olemme saaneet selkeää seurantatietoa yhdenkin rokotuksen suojatehosta vakavaa tautimuotoa vastaan. Vaikka tartuntoja on tullut kertaalleen rokotetuille, ei osastohoidossa ole tällä hetkellä ketään, Gärdström muistuttaa.

Koronarokotustiedot ja ajanvaraus: www.essote.fi/koronarokotus

Altistumispaikat Essoten alueella: www.essote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat-essoten-alueella

Kolme tapaa koronatestiin: www.essote.fi/koronatestaus

Matkailijoiden koronaturvallisuuden FinEntry-palvelu: app.finentry.fi

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka