Kyselyt koronarokoteaikojen siirtämisestä mukavuussyistä kuormittavat Essoten puhelinpalvelukanavia – siirtäminen heijastuisi rokotuskapasiteettiin

Alkuviikosta Essoten alueella on todettu kolme uutta koronavirustartuntaa, tiedottaa Essote keskiviikkona. Altistumismahdollisuuksia alueella on ollut kuitenkin lukuisia muiden sairaanhoitopiirien alueilla todettujen tartuntojen takia.

– Viime viikon laajat tartuntaketjut vaikuttaisivat nyt kuitenkin olevan hallinnassa. Karanteenissa on yli 170 henkilöä. Karanteenien noudattaminen on avainasemassa tämän tilanteen säilyttämisessä, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo tiedotteessa.

Essote on vastaanottanut huomattavan määrän kyselyjä toisen koronarokoteannoksen siirtämisestä sopivampaan aikaan mukavuussyistä. Kyselyt ovat kuormittaneet Essoten puhelinpalvelukanavia ja jopa rokotuspisteiden henkilökuntaa.

– Rokoteaikoja ei voida siirtää kuin terveydellisistä syistä, joihin on olemassa hoitavan lääkärin arvio. Tuhannet ihmiset kysyvät nyt aikojen siirtoa vapaa-ajan ja muiden mukavuussyiden vuoksi. Jos aikoja muutettaisiin, meidän pitäisi irrottaa kymmeniä työntekijöitä asiaa hoitamaan, ja se olisi mahdotonta lomasesongin ja suurten potilasmäärien aikana. Se heijastuisi väistämättä myös rokotuskapasiteettiimme, Seppälä tähdentää.

Pakottavista terveydellisistä syistä tehtävää aikojen muuttamista varten Essote on avannut sähköpostin, jonne voi jättää siirtopyynnön. Sähköpostiin koronarokotus@essote.fi tulee ilmoittaa siirtopyynnön syy, ensimmäisen ja toisen rokotuksen aika ja paikka sekä oma nimi ja puhelinnumero. Sähköpostiin vastataan muutaman työpäivän kuluessa.

Puhelimessa ja rokotuspisteillä aikojen muutospyynnöissä ei palvella. Rokotusten sähköinen ajanvarausjärjestelmä koskee ainoastaan ensimmäisiä rokotuksia.

– Jos toinen rokoteannos jää ottamatta varattuna aikana, siirtyy korvaava aika valitettavasti useilla viikoilla eteenpäin. Suosittelenkin vahvasti nyt koronaviruksen delta-variantin liikkuessa joustamaan oman ajankäytön suhteen kakkosrokotuksen ajankohdan ehdoilla, Seppälä vetoaa.

Essote on rokottanut kertaalleen jo yli 66 500 henkeä, mikä vastaa yli 82 prosenttia alueen 16 vuotta täyttäneestä väestöstä. Kakkosrokotteen on saanut jo yli 30 prosenttia tästä ikäluokasta.

Koronavirustautiin sairastuneiden määrä on rokotekattavuuden myötä vähentynyt ja etenkin taudin vakavaan muotoon sairastuneita ja sairaalahoitoon joutuneita on entistä vähemmän.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka