Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essoten alueella kuusi koronatartuntaa – kaksi tartunnoista liittyi matkustamiseen

Essoten alueella todettiin perjantain 2. heinäkuuta jälkeen kuusi uutta koronavirustartuntaa, tiedottaa Essote. Kaksi näistä tartunnoista liittyi ulkomaan matkustamiseen. Lisäksi Mikkelissä Lähemäen päiväkodissa todettiin tartunta, josta aiheutui karanteeneja.

– Tartuntajäljityksemme on ollut kovin työllistetty koko viime viikon. Muut viikonlopun tartunnat vaikuttavat olevan aiemmista paikallisista tartuntaketjuista tai muualta peräisin, mutta ihan kaikki eivät ole vielä tiedossa, kertoo terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Koronailmaantuvuus on ollut Essoten alueella kasvussa viimeisen kahden viikon aikana. Siirtyminen epidemian perustasolta kiihtymisvaiheeseen on ollut lähellä.

– Viime päivien valossa ilmaantuvuus näyttäisi tasaantuvan, vaikka tilanne jatkuukin vilkkaahkona. Sairaalahoidossa olevien määrä ei ole enää noussut, Seppälä jatkaa.

Koronarokotusten painopiste on kääntymässä kakkosrokotuksiin. Mikkelin keskussairaalalla annettiin useita satoja kakkosrokotuksia poikkeuksellisesti myös viime viikonloppuna. Essoten alueella ensimmäisen rokotteen on saanut lähes 66 000 henkilöä ja yli 23 000 on saanut myös toisen rokotteen.

THL:n rokotusrekisterin mukaan Kangasniemellä on rokotettu kertaalleen 72,2 prosenttia koko väestöstä. Toisen rokotteen on saanut 25,6 prosenttia asukkaista.