Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hiilinielu himaasi – nuorisovaltuusto jakaa ilmaisia kuusentaimia

Kuusentaimia istuttamalla voi osallistua ilmastonmuutoksen torjuntaan.

Rantatorilla jaetaan tänään ilmaisia kuusentaimia. Tempauksen nimi on Hiilinielu himaasi, ja sen takana on Kangasniemen nuorisovaltuusto.

Ideana on, että ihmiset voivat hakea nuorilta kuusentaimen ja istuttaa sen haluamaansa paikkaan esimerkiksi kotipihaan tai mökille.

– Halutaan tukea ilmastonmuutoksen torjumista, nuorisovaltuuston puheenjohtaja Anniina Mikkonen kertoo.

Sosiaalisessa mediassa nuorisovaltuusto kertoo, että kuusentaimia istuttamalla sidotaan ilmakehän hiiltä ja näin hidastetaan ilmastonmuutosta.

Taimia nuorilla on jaettavana 900 kappaletta, joten kaikille halukkaille varmasti riittää. Vaikka aamu oli ollut hieman hiljainen, nuorisovaltuuston jäsen Casper Vihervuori uskoo, että päivän mittaan hakijoita tulee lisää.

He ovat saaneet taimet Metsänhoitoyhdistykseltä.

Nuoret ovat hakeneet projektille rahoitusta, jotta he voivat jakaa taimet ilmaiseksi. Rahoitus tulee Ilmastonmuutosvoima-hankkeelta, jonka rahoittaja puolestaan on Suomen Kulttuurirahasto.

Ilmastonmuutosvoima on nuorille suunnattu hanke, jonka myöntämillä rahoituksilla nuoret voivat toteuttaa omia ilmastotekojaan.

Mikkonen kertoo, että projektia on suunniteltu ja järjestetty muutaman kuukauden ajan. Muita kesätempauksia ei ole suunnitteilla, koska kyseiseen projektiin käytettiin paljon aikaa.

– Jos nuorisotoimi järjestää perinteisen kesäretken, niin totta kai siinä ollaan mukana, Mikkonen sanoo.

Nuoret jakavat taimia Rantatorilla KesäOttiksella vielä tänään perjantaina 2.7. sekä maanantaina 5.7.